Sunne drikker, som gir meg det jeg trenger for å «gæse på» i vinter Norge…. Jeg starter på nytt. Vi holdt jo på fra syv om morgenen til midnatt, og han sprudlet av energi
Jeg liker den sånn midt i mellom, ikke for søtVarmes opp (ikke koke da forsvinner alkoholen). Men det var min kokkevenninne som hadde vært på tur i Tyskland som introduserte oss for drikken, det er jeg takknemlig for
Da jeg var liten og ble tvunget opp på fjellet var vissheten om at banan og loff ble servert på toppen av fjellet det som hold meg gående (bokstavelig talt)
Jeg velger å ha selve grøten uten så altfor mye smak slik at tilbehør og topping tilfører sødme, men du kan ha i mer søtning, kanel eller kardemomme hvis du vil
Heldigvis så har jeg slekt der som jeg kan støtte meg til når jeg kommer til kort. Den av søstrene mine som har mest erfaring med gode, lettvinte og fornuftige kaker, de som alle liker og som de fleste kan bake, hun står bak disse kokos/havrekjeksene
Creme Fraiche med hvitløk og urterRødløkSpekeskinke - I dette tilfellet brukte jeg spansk serrano. Bland egg, melk og olje og ha alt i ei ildfast form, sammen med løk og hvitløk
Nå som det bare er idErik og meg igjen i huset, prøver jeg å lære meg nye mengdeberegninger. Vi har for eksempel klart å komme ned i passe porsjon havregrøt etter x antall forsøk, og klarer stadig oftere å beregne akkurat passe mange poteter til middagen
Brødet er ganske stort, jeg har bakt det i en normalt stor emaljert gryte. 31 i. Hell kokende vann over havregryn , la stå ca 30 minutterHa i gulrot og kulturmelk, sjekk at temperaturen er passe lunken, ha så i gjær, salt, honning og nesten alt hvetemelet. Spe med resten av hvetemelet til deigen såvidt slipper bollen, kna til sist inn 1 ss mykt smør. Legg bollen på et kjøkkenhåndkle strødd med hvetemel og litt havregryn,dekk til med plast eller hvelve en stor bakebollle over, ettehev ca 30minutter. Når ovnen er varm, og brødet har stått ca 30 minutter, tar du ut den varme gryten,og slepper brødet forsiktig oppi. Legg på lokk, stek i 30 minutter,ta av lokk og stek i 20 minutter. 31 i. 31 i Brød og bakverk. 31 i Brød og bakverk
Her kommer da endelig min neste videoblogg, som jeg lovet å legge ut for mange dager siden, jeg tror jeg må slutte å love, fordi plutselig skjer det noe uventet
Jeg kjøpte pølsene forleden, og fikk som vi sier i nordnorge. Sammen med den tyske pølsemakeren Thomas Buschhaus på Stokke i Vestfold, lager de Currywurst, Bratwurst, Merguez, Wiener-art, Pure-svin, og Pure-storfe
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.