Vidunderlig enkle julekaker. Gammeldagse julekaker fra bunnen av er tungvint, sier du. Niks. Vi har funnet fram en klassiker i norsk julekaketradisjon som er vidunderlig enkel i travel adventstid
Grønnkål og rødbeter (ikke syltet) er skikkelig helsebomber av noen grønnsaker. Grønnkål går for å være godt for hjertet, er antiinflammatorisk og godt for immunforsvaret
Siden jeg aktiv skriver på denne matbloggen, prøver jeg så godt jeg kan å teste ut nye oppskrifter. Alle oppskriftene som ligger ute her på bloggen er virkelig mat jeg kan gå god for, blir ikke resultatet bra, ender aldri oppskriften opp her
De to siste dagene har jeg og mitt kokketeam hatt gleden av å lage mat sammen med Petter Beyer. Utrolig spennende å sette seg mer inn i matlaging på nøyaktige temperaturer og sous vide koking
Med det første året bak oss passer det godt å se på hva dere faktisk klikket dere inn på. Derfor. Her er de mest populære innleggene på Et kjøkken i Istanbul de siste 12 månedene
Italiensk smørkrem er en kakekrem basert på italiensk marengs og smør. Det er en veldig stabil og kompakt krem som er fin å bruke på cupkaes, smøre opp kaker og som fyll
Hausten er sildetid. Far min – og tusenvis av andre nordmenn – vaks opp på sild og poteter. Lune, nysteikte sildekaker med ein like lun potet- og grønkålsalat hever desse rimelege råvarene til eit aldri så lite luksusmåltid
Viser fram et nytt Amandasett med teppe med havskummønster, lue og sokker. Det er mange måter å strikke havskummønster på, dette mønsteret har jeg funnet på Amandaprosjektets fb-sider
Mat- og vinklubben Smak møtes 5 ganger i året til gjensidig mat- og vinglede. Bloggen er først og fremst en notatbok for våre egne kulinariske opplevelser og ble i starten brukt til referater fra klubbens treff
Den første i hver måned pleier jeg å oppsummere måneden vi akkurat har lagt bak oss. Disse innleggene er ikke bare morsomme å skrive, de er også blant bloggens aller mest leste
Det har vært en fin sommer, tross varierende vær. For oss matglade finnes det ikke dårlig vær. Er det surt ute så koser vi oss med mat inne, er det fint vær ute så koser vi oss med mat ute
For en dag. Mathallen i Oslo har sin offisielle åpning den 2. oktober, men i dag fikk jeg og de andre medlemmene av Matbloggsentralen en eksklusiv formak på hva som kommer
Å nei, ikke enda ett blogginnlegg med oppskrift på coleslaw, ja, jeg må si at det er det. I Danmark i sommer kjøpte vi pulled pork for første gang, en måte å lage meat på som vi virkelig satte pris på
Jeg er veldig glad for at jeg har en venninneklubb, og det å møte klubben er alltid kjempehyggelig. Vi er fem damer fra nærmiljøet som bruker å treffes innimellom, til gode samtaler og latter, og til god mat og vin
Primørane er dei første, heilt ferske, gjerne små grønsakene som kjem tidleg på sesongen. Ein kan tenke at dette er berre kokkeprat, men får du tak i dei heilt ferske, små saftige grønsakene er det ingenting som slår dei i smak og konsistens
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.