I Frankrike dyrker de også mye epler, akkurat som vi gjør her i Norge. Epler er et flott råstoff som kan brukes ikke bare til dessert og kaker, men også i gryteretter, salater, most, eplesirup, sider, vin m
Vi bodde i en liten landsby mellom Nice og Cannes i Sør Frankrike, og oppe på torget lå det en liten restaurant som serverte en helt fantastisk Omelette Norvegienne
Denne retten har også sitt opphav i den sydlige delen av Frankrike, men det finnes sikkert variasjoner over dette temaet i hele Middelhavsområdet hvor klippfisk er populært
Den jeg skriver om nå er inspirert av reiser i Hellas, Italia og Frankrike. Middelhavsgryte med lam, bakte småpoteter og urtechiffonadeI butikken finner du nå masse billig "fårikålkjøtt"
Da jeg bodde i Frankrike var dette min absolutte yndlingsdessert. OK, nå lyver jeg, for om man bor i Frankrike er det jo helt umulig å ha *en* yndlingsdessert
Fraisier betyr jordbærplante, og kaken er en klassiker i Frankrike. Denne kaken ble min nemesis i Hele Norge Baker og det tok lang tid før jeg orket ord som eggekrem og Fraisier igjen
Noen av dere har kanskje sett filmen "Julie og Julia", filmen om Julia Child som i voksen alder kom sammen med sin mann til Frankrike og da først begynte å lære seg å lage mat
Januar og da er det en stor tradisjon i Frankrike å spise denne kaken. Jeg har ikke visst om denne tradisjonen som de har i Frankrike, før jeg nå fikk utfordringen med å lage denne kaken
Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
Selve oppskriften er eldgammel og stammer fra belle-ìle i Frankrike og passer perfekt til lapper, pannekaker, vafler, vaniljeis eller rett og slett bare som snacks direkte fra en skje
Noen kan oppleve at den hvite aspargesen har en litt jordaktig smak, på samme måte som en vin fra Chablis-distriktet i Frankrike også gjerne karakteriseres
- Dette smakte bedre enn blåskjellene vi spiste i Spania og Frankrike, sa mannen min etter å ha smakt på dagens rett, som du nå selv kan lage på ditt eget kjøkken
Dette ostesmørbrødet er en fransk nasjonalskatt som serveres overalt i Frankrike. Vi skal tilbake til tidlig 1900-tallet hvor en Fransk café var den første, som hadde denne på menyen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.