Amok (Khmer fiskesuppe)
frukt.no
frukt.no
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 3 ss olje
  • 1 stk fersk galangarot (tilsvarende 5 cm), skrelt og skåret i skiver
  • 1 ss fersk gurkemeie (tilsvarende 5 cm), skrelt og skåret i skiver
  • 6 båt hvitløk , skrelt og skåret i skiver
  • 3 stk sitrongress , bruk kun nederste 1/3 og skjær i skiver
  • 4 stk små, røde sjalottløk , skrelt og skåret i skiver
  • 10 stk kaffirlimeblader , skåret i strimler
  • 2 ts prahok eller 10 g pickled gouramy fish (kan kjøpes i asiatiske dagligvarebutikker)
  • 3 ss olje
  • 400 g hyse-/koljefilet eller annen hvit fisk som f.eks. havabbor og torsk
  • 300 g pak choy (også kalt bok choy)
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 ts brunt sukker
  • 4 ss fiskesaus (asiatisk)

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.