Helt til slutt har du i rekene - de må ikke koke, da blir de seige- de skal bare bli varme. Fiskesuppe er rask og sunn hverdagsmiddag som ungene elsker
-). Selv om jeg bor i Bergen er jeg nok ikke ekte Bergenser, men Bergensk fiskesuppe er super godt. -). Har man ikke kraft bruker man 3 terninger med fiske- eller grønnsaksbuljong. Da lager man suppen som beskrevet over, men man bruker 1-2 ss hvitvineddik og muligens litt mer lim/sitron
Jeg serverte ferske cottage cheese-rundstykker til. Kremet fiskesuppe2016-11-22 12. Lagre oppskrift Skriv ut Ingredienser 1 liter buljong eller fiskekraft 300 g (1 boks) creme fraiche 1 purreløk 1 hvitløksfedd 2 ss smør 1 gulrot 400 g torsk 200 g laks 100 g reker (jeg brukte store, ferdigpillede, men bruk helst ferske) 1-2 ts tørket dill (eller fersk) salt og pepper etter smak en skvis sitron. Skjær torsk og laks i mindre terninger og ha oppi, la fisken trekke i 2-5 minutter avhengig av størrelse. ) Jeg sitter nærmest og holder pusten, tør nesten ikke å se på han i frykt for at han skal slutte 1 liter buljong eller fiskekraft 300 g (1 boks) creme fraiche 1 purreløk 1 hvitløksfedd 2 ss smør 1 gulrot 400 g torsk 200 g laks 100 g reker (jeg brukte store, ferdigpillede, men bruk helst ferske) 1-2 ts tørket dill (eller fersk) salt og pepper etter smak en skvis sitron
Fiskesuppe er utrolig godt, raskt og enkelt. #fiskesuppe #godt #godtno #sjømat. Fiskesuppe2017-07-27 12. Du trenger 6 dl vann 7 dl kremfløte 1 terning fiskebuljong 1 gulerot 1 liten vårløk 1/2 purre, litt mindre om den er veldig stor 1 rød chilipepper 1 stilk stangselleri 1 fedd hvitløk 1 potet 2 lakse fileter 4-5 fiskeboller en liten neve kokte scampi eller reker 2 ss kokte/dampede blåskjell (kun kjøttet) 1 ts salt 1/4 ts chiliflak 1/2 ts sort pepper Litt hakket fersk gressløk Hakket fersk dill. Slik gjør du Skrell potet og gulerot, kutt i tynne strimler Kutt vårløk, chilipepper, stangselleri og purre i tynne ringer/strimler Hakk hvitløk i små biter Kutt fisk og fiskeboller i mindre biter I en gryte har du i vann og buljongterning, kok opp tilsett potetstrimlene og la koke 3 minutter tilsett guleroten og la koke 2 minutter tilsett resten av grønnsakene tilsett fløte og krydder kok opp og la koke i 3-5 minutter Tilsett fisken og la koke 2 minutter tilsett resten av sjømaten + dill og gressløk kok opp og la koke 1 minutt eller til fisken er ferdig Smak til med mer som salt om det trengs Server med spiralloffskiver eller annet godt brød
-Cathrine. Jeg elsker skalldyr og fisk og når vi var på hytta i fjor sommer, laget mannen en helt fantastisk fiskesuppe inspirert av Bent Stiansen sin (tror nok denne skal lages i sommer også)
TwitterFacebookGoogleE-postSkriv utLik dette. Fiskesuppe smaker alltid godt. Denne fiskesuppen fant jeg hos Godfisk, opplysningskontoret for fisk og sjømat, og er så tett oppi Son Brygge sin egen oppskrift jeg kan anta at man kommer
Sammen med suppen serverer jeg et spyd med soya- og honningglaserte reker og grove rundstykker. Blant mine høstfavoritter finner man mange supper og fiskesuppe er en av de, spesielt den tykke, kremede varianten
I dag har jeg lyst å dele oppskrift på en fiskesuppe som jeg laget her om dagen. Men denne gang var det torskefilet jeg hadde tatt opp av frysen, så da måtte det bli fiskesuppe
Det er lenge siden vi har hatt en skikkelig fiskesuppe, så da vi fant små fiskeboller som hadde et akseptabelt innhold av karbohydrater, måtte vi prøve
Spe melken i gryen sammen med kremfløte og la suppen koke i cirka 4-5 minutter til den tykner. Ha i eggeplommen og fisken og la suppen trekke i cirka 5-7 minutter til fisken er ferdig. Sjalottløk - 2 stk Hvitløk - 1 fedd Smør - 1 ss Hvitvin - 1 dl Fiskebuljong - 5 dl Stangselleri - 2 stk Gulrot - 2 stk Purreløk - 1/2 stk Kremfløte - 1,5 dl Hvetemel - 0,5 - 1 ss Eggeplomme - 1 stk Torsk eller annen hvit fisk - 600 gram Basilikum Persille Gressløk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.