Annes medaljonger med sitronkrem & spiralkjeks & syltetøykjeks med bringebær
Vurder denne oppskriften!
Din vurdering
Sammenlagt vurdering 00 vurderinger
Ingredienser
Syltetøykjeks
225 g
meierismør
150 g
sukker
100 g
malte mandler
2 små
egg
280 g
mel
1 ts
kanel
1 ts
bakepulver
Flakede mandler til pynt
1 eggehvite
til pensling
Syltetøy
500 g
bringebær eller bjørnebær
1 3/4 dl
sukker
2 ts
limesaft
4 ts
fruktpektin
Spiralenkjeks
150 g
romtemperert smør
140 g
sukker
275 g
mel
50 g
malte mandler + 1,5 ts
4 ss.
Melk
1,5 ts
bakekakao
Mammas medaljonger
1
egg
75
sukker
160 g
mel
100 smør
temperert
1 ts
bakepulver
Litt revet sitronskall
Sitronkrem
Skall og saft av 1 sitron
5 ss
sukker
1 egg
+ en plomme
45 g
smør
Instruksjoner
Syltetøykjeks
Smør og sukker røres hvitt.
Ha i malte mandler, sikt inn hvetemel med kanel og bakepulver. Arbeid deigen fort sammen og avkjøl.
Stikk ut 30 kjeks og lag et hull i midten på 15 av de. Pensle de 15 med hull med eggehvite og dryss over hakkede flakmandler.
Stek alle kjeksene ved 180 grader i ca. 12- 15 min.
Avkjøl.
Syltetøy
Kok opp bringebær, sukker og smak til med lime.
Sil vekk steinene, ha tilbake i kjelen og kokes opp igjen med fruktpektinen.
Sett til kjøling.
Montering
Legg en skje syltetøy på midten av de hele kjeksene og legg den med hull og pynt oppå.
Spiralenkjeks
Pisk smør og sukker hvitt.
Bland resten inn i røra. Del røren i to og bland i bakekakao i den ene og litt mer mandler i den andre. La det hvile i kjøleskap.
Rull deigen til en pølse på ca. 12 cm lang.
Kjevle ut til flaket er ca. 15 x 30 cm. Legg de flakene på hverandre og renskjær start kanten. Kjevle den litt flatere i enden.
Rull sammen ved hjelp av rulleunderlaget. Rull kjeksen i malte mandler. NB. må rulles tett.
Avkjøles litt og skjæres i ca 0,5 cm tykke skiver.
Stikkes ut kaker og stekes ved 180 grader i ca. 12 -13 min.
Mammas medaljonger
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland smør og mel, og bakepulver, bland inn eggedosisen.
Avkjøl deigen.
Stikk ut kjeks.
Stek i 180 grader i ca 7-8 min.
Sitronkrem
Varm opp sitronsaft, sukker og egg til ca 82 grader.
Avkjøl litt og visp inn smøret.
Montering
Legg to og to kjeks sammen med krem i mellom.
Kraftige smaker av sitron og bringebær, kan serveres med is eller litt krem. Perfekt kake til kaffen, også veldig god med litt pisket krem eller vaniljeis til
Kan serveres som den er med litt is til, eller du kan raspe hvit sjokolade å ha over. Vend inn bringebærene – bringebærene skal være godt dekket av mel før du har dem i røren helt på slutten, melet rundt absorberer noe av fukten fra bærene under steking og skal forhindre at de synker til bunns i kaken mens de steker
Har du plukket masse bringebær, . Bare et lite tips. er det lurt å lage råsaft og fryse ned. Press ut saften av bærene i ei sil/dørslag og fyll safta i
Mmmmm, syltetøy med bær ♥Ikkje som på kjøpesyltetøy, med 40 % bær. 400 gram bringebær300 gram bjørnebær100 gram sukrin0,5 dl splendaHa alt oppi ei panne og kok opp. Bringebær innholder 3,2 g karber pr 100 g,bjørnebær innholder 4 g karber pr 100 g. ) 400 gram bringebær
Nydelige nystekte som de er , eller med sukker eller sirup eller syltetøy på. Begynn gjerne med små melkekaker til å begynne med til du har fått dette inn i hendene
Frie radikaler er kjemisk ustabile molekyler som konstant vil forsøke å inngå i reaksjoner med andre stoffer for å bli stabile igjen, men de vil ødelegge disse stoffene
Dette er en deilig og lett kake, der bunnen er laget med mandelmel, mørk kokesjokoladebiter og nøtter/ mandler ( kan utelates ) og som er toppet med en deilig hjemmelaget vaniljekrem
Rørte bringebærmed tykk konsistens. Bland frysepulver med sukker. Jeg hadde ikke planer om å blogge disse bringebærene,men vet du,de ble så inn i hampen gode,at jeg bare MÅTTE dele
Dryss medbringebær. I en medium bolle kombiner kremost, melis og vanilje og potetstivelse. Plasser boller i forberedt kakeformen og dekk med en plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle
D denne er herlig å frisk med smak av bringebær. marengsen lages med fordel dagen før. ) når den er ferdig stekt kan du bare la den stå i ovnen med døren litt på gløtt til dagen etter
*Mandelmassen has i sammen med eggehvitte blandingen og farge tilsettes og alt blandes god sammen. I dag skal jeg dele min oppskrift på disse herlige bringebærmakronene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.