Ha rikelig med hvetemel på bakebordet og legg på deigen. Minbestemor bodde på gård, og jeg elsket å bo hos henne og bestefar på somrene da jeg var liten
jeg penslet minemed litt Bremykt etter de var ferdigstekt. Nå har mange tatt Påskeferie og forhåpentligvis har dere tid til frokost og tid med familie/venner
Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen
Nystekte rundstykker, gjerne bare med smør på, eller god ost eller syltetøy, er kjempegodt. Som med annen gjærbakst er det best å fryse disse straks de er avkjølte og så heller ta opp og tine det som trengs, da smaker de ferske hver gang
Finn fram en stekeplate med bakepapir. Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker
I dag har det vært dessert til både lunsj og middag, får sjå om det frister til frokost i morgen også…Rabarbragraut gir gode minner fra varme sommere, barbeint i graset og kun ei lita regnskure som gikk over med en gang
Rør sammen smør og mel i en kjele og spe med kraften til sausen er passe tykk. Smak til med salt, pepper, litt sukker, presset sitron og en fløteskvett
La kaka hvile i noen minutter i forma før du løfter den forsiktig ut, legg på rist og la avkjøles. Det er så mye godt man kan lage, og alltid er eplekake først i rekken - bestemors eplekake
Tradisjonell søndagsmiddag med vri, men kan også brukes midt i uken. Jeg tror nok minbestemor ville blitt lettere fornærmet dersom mine induksjonssstekte (og kokte), koteletter ble presentert som hennes
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.