Tradisjonen forteller at den ble introdusert i Kristiansund av fiskeoppkjøpere fra Baskerland i. Skjær utvannet klippfisk i litt store biter, hvis den ikke er delt opp i biter fra før
Bacalao er en gjenganger som festmat hos oss. I den håndskrevne oppskriften jeg har (min håndskrift) står det Jahn Ottos Bacalao, husker ikke helt hvorfor, men når jeg googler får jeg svaret
Det finnes også oppskrifter på krisebakalao fra andre verdenskrig. Retten er spesielt utbredt i Møre og Romsdal, og kanskje er Kristiansundere spesielt godt kjent for å lage retten
wpa iframe"). Første rett ut er bacalao. wpa iframe[src*='boomvideo. Jeg har aldri laget bacalao før, men jeg vet likevel at det opprinnelig skal være utvannet klippfisk i den, men tenkte likevel å gi denne enkle og raske oppskriften en sjanse
Kortere koketid, men med helsebringende effekt fra tomater, oliven, torsk og hvitløk. Bacalao…. aller best når den har stått lenge slik at alle smaker har fått satt seg…Optimalt sett ja, men man kan lage en hurtigvariant også
Synergisk umami finnes allerede, men ved tilførsel av inosinat og adenylat fra baconet,(og hjemmelaget kraft), fremmes smaken ytterligere, uten at bacalaoen får baconsmak
En herlig, enkel bacalao oppskrift jeg har fått fra min manns onkel, Alf Borgund. Siden jeg ikke liker rød bacalao, sier det ganske mye om denne oppskriften at jeg ELSKER den
Servert med et kjølig glass riesling fra Østerrike ble dette faktisk veldig godt. Å grille Bacalao er ingen kunst, men retten får allikevel noe kunstnerisk over seg
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.