Denne gangen ble det en lunog grønn salat som vi spiste på lørdsagskvelden med røkt laks til. Vask potetene, rens løken, skrell nepene og del i biter, skvis (klem flat) hvitløksfeddene og smør en form med olje
Serveres til grillmat, røkt kjøtt og stekt fisk. Nydelig, smakfull potetsalat. Salt og pepper. Potetsalat. Legg potetene på ett fat og legg rødløk, oliven og kapers over potetene
Legg salat på et fat, legg potetsalaten i midten og legg de andre ingrediensene rundt. Bland alt til dressingen sammen og bland dressingen sammen med potetene
Man begynner gjerne grillsesongen så tidlig som i mai, og allerede da vil folk ta med seg lunpotetsalat på turer, enten det er i parken, på sjøen, i hagen eller en hvilken som helst annen plass
Dette blandes forsiktig i potetsalaten. 1 rødløk, skjært i skiver3-4 vårløk, hakkes1 bunt reddiker, deles i båter1 neve bladpersille, hakkes1 neve kapers med stilkHa alt dette i en dyp salatbolle mens potene er lett lune. 2 ss grov sennep1 ss hvitvinseddiksaften av 1 sitronsalt/pepper1/3 olivenolje2/3 solsikkeoljeSennep, hvitvinseddik, sitron, salt og pepper blandes godt. pynt med hele blader av persille og kapers med stilk 8 ny poteter
GoogleFacebookPinterestTwitterSkriv utE-post For lunpotetsalat til fre personer brukte jeg. Skjær vårløken i ringer og reddiken i skiver eller båter, ha det over i et serveringsfat, tilsett de lune potetene og feta i biter, vend inn balsamico og strø over litt maldosalt
Du kan også skjære fisken i fileter, men jeg valgte her å steke den hel. Lag potetsalat. Bland sammen mel, salt og pepper og rull fisken i blandingen så den er helt dekt
Denne potetsalaten kan du med hell servere til fisk også. I går kveld hadde vi en av disse deilige sommerkveldene med levende lys, vin i glasset og en smakfull sommertallerken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.