1.5 pounds
thinly-sliced steak (I used flank steak)
Kosher salt and freshly-cracked black pepper
1 small
white onion, thinly sliced
4 cloves
garlic, minced
1 pound
sliced mushrooms (I used a mix of button and baby bella mushrooms)
1/2 cup
dry white wine (or you can substitute in more beef broth)
1.5 cups
beef broth
1 tablespoon
Worcestershire sauce
3 tablespoons
flour
1/2 cup
plain Greek yogurt or light sour cream
optional garnishes: chopped fresh parsley, extra black pepper
1 pound
wide egg noodles 4 tablespoons (1/4 cup) butter, divided 1.5 pounds thinly-sliced steak (I used flank steak) Kosher salt and freshly-cracked black pepper 1 small white onion, thinly sliced 4 cloves garlic, minced 1 pound sliced mushrooms (I used a mix of button and baby bella mushrooms) 1/2 cup dry white wine (or you can substitute in more beef broth) 1.5 cups beef broth 1 tablespoon Worcestershire sauce 3 tablespoons flour 1/2 cup plain Greek yogurt or light sour cream optional garnishes: chopped fresh parsley, extra black pepper
#Stroganoff #gryterett. Stroganoff er bare så godt og er enkelt å lage, det er en sånn gryte du bruker 15 minutter på å klargjøre og så skal den bare stå å kose seg på komfyren mens du kan gjøre andre ting
Biff stroganoff er vel og overdrive, men navnet skjemmer ingen. Det er i hvert fall en enkel, billig hverdags-middag, som passer godt for barnefamilier
Til 'vanlig' biff stroganoff bruker jeg indre- eller ytrefilet, men når den skal koke lenge er det best å bruke 'kokekjøtt', som høyrygg, bankekjøtt, rundbiff eller bog
Biff stroganoff er basert på de råvarene russerne hadde tilgjengelig på slutten av 1800-tallet. Russlands mest kjente rett, laget av en fransk kokk til greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733–1811) Stroganov var på sine eldre dager tannløs, derfor mørt kjøtt som er skjært i strimler
Biff stroganoff Save Print 4 porsjoner Ingredients 800 g biffkjøtt, grove biter 1 ss hvetemel olivenolje 2 løk, tynne båter 250 g aromasopp, skiver 2 ss tomatpurè 1 ss dijonsennep 2 dl rødvin 2 dl kjøttkraft 3 dl fløte eller creme fraîche salt og pepper eventuelt litt sukker Instructions Skjær biffkjøtt i grove biter, tørk godt av kjøttet
Men Biff Stroganoff er en rett alle har hørt om. Uten den kremete smaken er det ikke en Stroganoff. Det russiske kjøkkenet er vel kanskje ikke berømt for så mye
Hønse Stroganoff. 16. 08. 2017 kl. 17. 53 i. Høns til middag. 2 kommentarer. Høns er undervurdert god mat, og her er en av mange oppskrifter som man med fordel kan bytte biff ut med hønsekjøtt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.