Her ar du en lekker langpannekake med friske smaker av blåbær og sitron. Del opp råmarsipanene i biter og ha i en food processor sammen med romtemperert smør
Denne kaken smaker ekstra godt med vanilje- kesam, vaniljesaus eller vaniljeis. Det er fortsatt masse blåbær i skogen, og her kommer en oppskrift på en deilig blåbærkake
Begynn med å dele eggeplommer fra eggehviter og visp eggehvitene med en klype salt til stive. Når du er ferdig med eggeplommene, legg til vaniljeekstrakt og bland den i
Dette trenger du til en kake. - 200 g margarin eller smør- 2,5 dl sukker- 3 egg- 4 dl hvetemel- 1 ts bakepulver- 1 ts vaniljesukker- 1 dl melk eller fløte- 1 ts kanel- 3-4 dl frossne blåbærBle du fristet
Det er også svært lurt å ha en kraftig kjøkkenmaskin med kniv. Ha i mandelmelet (her er brukt lyst mel), fyll på med litt og litt vann til deigen samler seg
Du må se an i forhold til hvilken form du bruker, og følg med stekingen underveis. Kaken smaker nydelig som den er, med is, krem, vaniljekrem eller ostekrem
Kaken er velig rask og enkel å lage da deigen bare røres sammen, det blir en saftig og riktig så god kake som også er god som dessert med litt iskrem eller lettpisket kremfløte
Ved å bruke kulturmelk i røren og med saftige blåbær kan den holde seg fersk i mange mange dager. Denne blåbærkaken er en av de mest saftige og myke kakene du finner
Dekk bunnen av kakeformen din med bakepapir og det siste du gjør er å røre forsiktig inn blåbærene. Følg godt med slik at toppingen ikke blir for mørk, blir den det kan du legge over et bakepapir, men litt brunfarge skal den ha ellers blir den ikke sprø
Blåbærkakemed kornblomster og ringblomster. Jeg er ikke helt ukjent med konseptet, siden jeg er oppvokst med en litt alternativ familie med diger kjøkkenhage
Prøv med fersken, plommer eller kirsebær. Prøv med fersken, plommer eller kirsebær. Denne kaka kan lages i steikepanna eller i ildfast form i komfyren, eller i Dutch Oven på bålet
Det som er så flott med denne kaken er at "alle" blir fornøyde, den er rå og dermed også vegansk, siden den er vegansk er den også laktose- og kaseinfri som mange reagerer på, den inneholder lite karbohydrater, den er glutenfri for de av dere som har cøliaki eller glutenintoleranse, uten sukker- og kunstige tilsetningsstoffer, og den er laget med ekte kjærlighet
Håper alt er bra med dere. Selv stortives jeg med de nye studiene i Køben og bare koser meg. I skrivende øyeblikk sitter jeg å spiser nettopp eplekake, hører på fin musikk, arbeider med eksamen og skriver blogginnlegg til superlesere
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.