- Dette smakte bedre enn blåskjellene vi spiste i Spania og Frankrike, sa mannen min etter å ha smakt på dagens rett, som du nå selv kan lage på ditt eget kjøkken
Hvitvinsdampeneblåskjell med krydderurter og en liten salat og/ eller brød, så simpelt så godt. Nyter man sommervarmen med et glass kaldt og forfriskende hvit, slapper av, rød brun svett kropp, heten tar all energi ut av en og matlaging bør helst gå litt kjapt, er blåskjell løsningen
Italia er landet og maten er den aller beste. 1 nett blåskjell3-5 charlottløk2 store tomater70 gr smør1/2 dl tørr hvitvin2 hvitløk1 sitron , saft og skall25 gr parmesan50 gr brødsmuler1 kvast persilleSalt og pepper. Skrubb skjellene under kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukker segKok opp 2 dl fiskekraft eller hvitvinog tilsett blåskjellene. Kokes under lokk i 2-3 minutter til skjellene åpner segKast de som eventuelt ikke åpner segHell skjellene over i et dørslag og sett til sideStek finhakket charlottløk i litt smør under svak varmeTilsett hvitvin etter 4-5 minutterLa det surre til hvitvinen er fordampetBland resten av ingrediensene med charlottløk og smak til med pepperDel skjellene og legg halvdelen med innmat på et stekebrett. Legg en skje av stuffing i hver av skjellene Stek på 225 grader under grillen i 2-3 minutter eller til stuffing er gyllenbruntServer med noen båter sitron og landbrød. 0 1 nett blåskjell. 1/2 dl tørr hvitvin
Tilset blåskjell, persille, kvitlauk og tomater. Fres raudlauk og chorizo i eit par min. Husk at du aldri skal eta blåskjell som ikkje åpner seg, eller som du ser er ødelagt
Jeg er litt svak for å benytte øl i maten, og som kosemat på en fredagskvelden (eller en hvilken som helst annen kveld), er det godt med øldampede blåskjell
Enda en smakfull rett med verdens beste tomater og denne gangen med blåskjellog krydder som varmer godt i høstværet og som gir et lite kick i smaksganen
Selv om blåskjell i hvitvin kanskje er mest kjent for oss nordmenn er blåskjell dampet i øl en like stor klassiker i Europa - og aller helst med pommes frites ved siden av
Kok de raskt i en stor/vid kjele med litt vann eller hvitvin til de åpner seg - ta ut innmatenDel alle skjellene i to og benytt en skje til å fylle den ene halvdelen med brødfyllet, fortsett med innmat, før du legger en ny skje med fyllet
Blåskjell er blant mine favoritter og nytes hele året igjennom. Skalldyr inneholder også kolesterol, men i mengder som ikke er farlig for andre enn dem som lider av arvelig høyt kolesterol
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.