Prøv denne blomkålsuppenmed eple som gir suppen en litt friskere og rundere smak. Det er nå det er tid for blomkålsuppe, det er nå blomkålen er så kvit og fin at den ser ut som om den er malt, og det er nå blomkålen smaker aller best
I "gamle dager" brukte vi hvetemel/smørjevning til blomkålsuppen, det har jeg helt sluttet med, nå koker jeg blomkålen og moser den med stavmikser og du får en jevn og nydelig suppe som virkelig smaker blomkål - og som også kan spises av de som har glutenallergi
I dag lar jeg med inspirere av det spanske kjøkken selv om frittata egentlig kommer fra Italia, og lager frittata medchorizoog topper med masse gode tomater, vårløkog agurk - sunnheten selv dette her
Denne torsken her ble saftig og veldig smakfull medchorizo, vårløkog ertepure som tilbehør. Kok opp vann, legg i de frosne ertene og gi det et oppkok, tøm av vannet, ha i en smørklatt, smak til med salt og pepper og kjør det glatt med en stavmikser
Suppen serveres med baconbiter og finsnittet vårløkog gjerne et godt brød. Du kan sløyfe poteten og lage suppen med bare blomkål, men da jeg hadde litt lite blomkål i dag, drøyde jeg suppen med litt potet
Deilig blomkålsuppe er en middagsfavoritt for både store og små her i huset. Lag lag jevning av en god klatt smør som du blander noen spiseskeier hvetemel i, spe på med melk og kok til den blir en tykk saus
Del opp blomkålen i små buketter og ha de i en ildfast form, sammen med grovhakket løk og hvitløk. Ja nå lages ikke suppen i ovnen, det er kun blomkålen med litt “hjelpe”grønnsaker som tar turen innom heten
Denne måten å lage blomkålsuppe på, smaker litt annerledes enn den melk og meljevning-suppen jeg er vant med fra før, men den er nok mye sunnere når alt kommer til alt
Du kan selvsagt bytte ut spekeskinken medchorizo eller bacon. En god hjemmelaget blomkålsuppe slår aldri feil ogmed litt sprøtt på toppen i form av spekeskinke og brødkrutonger blir dette et helt måltid
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.