Deilig blomkålsuppe er en middagsfavoritt for både store og små her i huset. Lag lag jevning av en god klatt smør som du blander noen spiseskeier hvetemel i, spe på med melk og kok til den blir en tykk saus
Del opp blomkålen i små buketter og ha de i en ildfast form, sammen med grovhakket løk og hvitløk. Ja nå lages ikke suppen i ovnen, det er kun blomkålen med litt “hjelpe”grønnsaker som tar turen innom heten
Anrett på tallerken med reker og brokkoli og eventuelt hakket gressløk. Denne måten å lage blomkålsuppe på, smaker litt annerledes enn den melk og meljevning-suppen jeg er vant med fra før, men den er nok mye sunnere når alt kommer til alt
(ta av noe av blomkålbukettene før suppen moses, disse legges tilbake i suppen etterpå)Smak til med fløte , salt & pepperVarm forsiktig opp suppen og server som den er eller sprøstek litt bacon og ha dette til
Før i tiden ble blomkålsuppen laget med meljevning, og det er ingen ting i veien for å gjøre det, men selv synes jeg blomkålsuppen er aller best når suppen er kjørt glatt med en stavmikser og uten meljevning
Smelt smøret i en kasserolle, ha i melet, rør godt og spe med melk. Når ovnen er varm, skylles kikertene i kaldt vann, klappes litt tørr med tørkepapir, legges på en bakepapirkledd stekeplate, litt karri over kikertene
Denne varianten er laget med blåmuggost – en god og spennende kombinasjon. Denne oppskriften stod i en av disse og var så enkel at jeg husket den til jeg kom hjem
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.