Og øse på med deilig urteolje før steiking. Noe av det enkleste du kan lage er focaccia. Server den varm og med en god urteolje som du kan dyppe brødet i
I dag tenkte jeg skulle dele min favoritt-oppskrift med dere. Focaccia smaker himmelsk godt -. Her har jeg laget en variant med fetaost - oliven og små tomater -
Start med å steke bacon som du legger på et kjøkkenpapir slik at fettet får renne av. I dag har jeg laget en liten vri på den klassiske kjente BLT-sandwichen, veldig enkelt og utrolig godt
Brødet er ofte pyntet og smaksatt med krydder og grønnsaker som assosieres med pizza. Focaccia er populært både i og utenfor Italia, og blir nytt som en rett i seg selv, som tilbehør til andre retter eller til smørbrød
Dekk deigen til med plast og la den heve i ca 40 minutter på et lunt sted. Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca 25 x 35 cm). Dekk formen med plast og etterhev i ca 20 min
Når man lager klassisk, italiensk focaccia, legger man deigen i en langpanne, stikker hull i deigen med fingrene og fordeler over god olivenolje og masse urter
Denne gangen har jeg valgt en variant med frisk smak av sitron og timian. Dette focaccia brødet har jeg blogget før, men det smaker så utrolig godt og er et veldig sunt alternativ til gjærbakst
Durumhvete har større evne til å oppta fuktighet og gir dermed et lettere og luftigere bakverk. Som regel bruker jeg durumhvete eller annet spesialmel til focaccia, men det er ikke noe i veien for å bruke hvetemel heller
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.