Tilsett mer fransk krydder som rosmarin, ett par laurbærblader, timian eller provence krydder. Litt fancy er den selvfølgelig fordi den er kokt i rødvin, men dette er egentlig bare skikkelig deilig fransk husmannskost
Det finnes drøssevis av oppskrifter på den klassiske kyllinggryta coq auvin. Lag en liten krydderball ved å legge knust hvitløkfedd sammen med timian, persille, pepperkorn og laubærblad i et lite tørkle eller bomullsklut
Coq auvin er en fantastisk rett, og er tradisjonell fransk husmannskost. Laubærblad. Start med å lage kraften ved å legge skroget i en gryte, tilsett vin, kraft grønnsakene og urtene etterhvert som de renses og kuttes
Kylling i hvitvin er en variant av den klassiske franske gryteretten Coq auvin, en rett bestående av hane kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder
Denne nydelige gryteretten Coq auVin er egentlig en høstrett, og man kan godt si den er Frankrikes nasjonalrett, den er svært populær over hele Frankrike og lages på forskjellige måter fra distrikt til distrikt og med sin egen lokale vin
Her en oppskrift på Coq auvin, eller hane i vin, som er en klassiker i det franske kjøkken. Vinmonopolet kan gi tips til hva slags vin som passer til retten
Orginalt skal også Coq auVin inneholde bacon, men for å gjøre denne litt sunnere er denne fjernet. Coq ua vin er fransk for «Kylling med vin», lettere sagt, en perfekt kombinasjon
Den franske gryteklassikaren coq auvin er resultatet av overskot på cocky haner. Men hanen kjem definitivt til kort i hønsegarden, sjølv om han briskar seg med bringa og går laus på damene med dødsforakt
Jeg hadde alle mulig gode intensjoner om å lage Coq auvin på den klassiske måten. Smak til med salt og pepperHvis du ønsker en tykkere saus kan den spes med litt maisenna eller mel blandet i kraften
Når kjøttet er ferdigstekt har du i det ferdigstekte baconet, kjøttkraft, rødvin, laurbærblad og timian, samt alle grønnsakene du har gjort klare (forrige steg)
Det skal brukes mye rødvin i gryten, det har jeg moderert noe uten at jeg synes at smaken er forringet, men du kan gjerne tilsette mere rødvin om du vil
Rør til alle kremklumper forsvinner. Rør til alle kremklumper forsvinner. 21. 05. 2014. En fransk klassiker. Dette er en sjokolademousse som smelter på tungen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.