Det er heller ikke noe i veien for å lage den litt tidligere, og la den stå til resten er ferdig. Gni hver lammeskank inn med en blanding av salt, grovkvernet pepper, finhakket rosmarin og timian
Has over i gryte med vann og litt salt. Og kokes til den er mørt. Kjøttdeigen/karbonadedeigen blandes med litt salt, malt muskatnøtt, potetmel, melk og egg
andre kålsorter og grønnsaker også – gjerne rødkål, savoykål, gulrot, kålrot, knutekål, løk m. Det er viktig å bruke havsalt – unngå salt tilsatt jod og
Ca en halv hvit kål, finsnittet. Bland det malte svinekjøttet med salt, pepper og fennikelfrø. En fantastisk smakfull og enkel høstrett av kål og svinekjøtt
Når du skal koke kål, så trenger du egentlig bare kål, vann og litt smør. Smaken forandrer seg også litt fra når den er rå til den er kokt/dampet, så det er også noe å tenke på
Krydderene er typisk for det nord-afrikanske kjøkkenet, og forslaget til tilbehør til dette lammet vil være ganske naturlig være couscous, eller noen andre forslag her under «grønnsaker»
Del kålet i tynne skiver og ha det i den kokende laken. Kok opp vann, hvitvinseddik, sukker og salt. La det putre et par minutter før du siler av væsken og avkjøler til romtemperatur
Selleri, knutekål, gulrøtter vaskes og skjæres i biter. Det gjør kjøttet mørt og saftig. Denne steken har en god, varm høstsmak av rødvin, nellik og knutekål
Jeg mener det lønner seg å bruke meierismør, men dette er litt smak og behag. Om det ble spesielt enkelt, er jeg noe usikker på, men JÆVLA godt i alle fall
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.