1,2 kilo
lammeribbe, 6 stk sjalottløk, en pakke små aromatiske tomater, 2 gulrot, ca 2 dl, 1/2 purre, 6 stk hel svartpepper. 6 fedd hvitløk, 2 kepa løk, en liten bit selleri, 1 stk squash, 1 chili, 1 potte koriander, 1 sitron, 1 appelsin, litt frisk timian, 2 stjerneanis, 2 ts korianderfrø, 2 stk laurbærblad, salt, pepper, litt oliven og nøytral olje.
4 dl
couscous, 4 dl vann, tomater, squash, resterende koriander, litt nøytral olje, salt, pepper, sitronsaft og eventuelt en klatt smør. Kok opp vannet med salt, pepper og oliven olje. Trekk kjelen til side, ha i couscous, sett på lokk og la trekke. Del tomatene i halv, del squashen i halvgrove biter, fres squasher i litt nøytral olje til den blir mør, grovkutt koriander, bland alt, smak til med sitron, salt, pepper, olje og eventuelt litt smør.
Det er fremdeles noen ledige plasser, så det er bare å hive deg med om du har lyst og anledning. Min svigerinne hadde med seg flere kg lammeskanker hjem til nord på påskeferie
Gni hver lammeskank inn med en blanding av salt, grovkvernet pepper, finhakket rosmarin og timian. Varm smør og olje i en stekepanne, brun lammeskankene én eller to av gangen, avhengig av hvor stor pannen er
Rut opp ribbesvoren, og gni inn hele ribba med salt og pepper. Denne fremgangsmåten kan du såklart bruke uansett om du vil ha plain ribbe eller spice den opp med marinade, som jeg gjorde
Jeg vet at det ikke er så vanlig å tenke på indisk måltid med grønn farge (såfremt det ikke er en rett med spinat), det mest vanlige er rød eller gul farge på sausene på grunn av gurkemeie
Tilsett rødvin, hakkede tomater, knuste korianderfrøog hele cherrytomater. Med en innerkasserolle av metall med DuraCeramic-belegg kan du enkelt steke, for eksempel løk og brune kjøtt på komfyren før du setter den over i varmeelementet, den kan også brukes på induksjonstopp
Nå tenker du muligens, nei enda en oppskrift medkoriander gitt. Servert med raitamiks som dipp. Er hun ikke lei, men faktisk så er jeg selv virkelig overrasket over bruksområder og omfanget av pastene mine
Lammeribbe er kjempegodt, og enkelt å tilbrede. Først smurte jeg den inn med litt rapseolje, så gned jeg den godt inn med tørket rosmarin, timian, salt og nykvernet pepper
Sil av sjyen i en kasserolle og press garnityret godt mot silen for å få med all den gode kraften. Og bresere/braisere betyr å brune kjøttet, tilsette veske som kan være kraft, vin eller vann og deretter stekes under lokk, over lengre tid i ovnen
Det Sør-Trøndelag derimot kan flotte seg med er fisk og skalldyr i verdensklassen. I dag har jeg tilberedt de med ikke så trøndersk tilbehør, så prøv deg gjerne på disse
Strø over litt salt og pepper, ha i persillenSkrell sitronen med potetskreller. Rett som det er når jeg er i butikken tenker jeg – å hvor godt det hadde vært med coq au vin eller braisert lammeskank
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.