Skrell potet og sellerirot, kok mørt i usaltet vann sammen med hvitløken. Brandade. Bland sammen skinn og beinfri torsk med potet, sellerirot, hvitløk og smør
Mine små ildfaste former er klareBrandad ligner litt på mousse, pate' eller kanskje grateng. Ferdig til å fryses nedMen som grateng er den fremdeles lett å lage, smakfullt til en forrett på kjeks eller loff
For eksempel den Brandade jeg har skrevet om før. Eller rett ut sagt, Frankriket. I mine gjemmer fins og 1-eller 2 patèer og et par terrîner av forskjellige slag, kjøpt i det store utland
Etterpå kan du skjære bitar av brandaden opp og plassere på toast. Men dersom du lettsaltar og kaldrøyker hyse/kolje eller skrei/torsk, kan du førebu deg på ei sensasjonell smaksoppleving – som til og med tåler nedfrysing
Den franske fiskegratengen er laget som en fransk brandade med klippfisk slik det gjøres i Provence. For et par dager siden fikk jeg en hyggelig mail, Eyvind Hellstrøm og Fleury Michon sammen med Den Franske Ambassade inviterte til lansering av nye ferdigretter
Vel, egentlig ikke, men det ligner mer på brandade enn fiskegratengen farmor laget. En litt mer tradisjonell brandade skal lages med godt hvitløk, men jeg valgte å holde meg til muskat
En liten smak av brandadekroketter på tomatsaus. Høye vinduer slipper trærne inn i rommet, store malerier skaper liv i lyse flater og midt i restauranten ligger den prisbelønte vinkjelleren bak en sotet glassvegg
Atascaburras, ajo arriero, ajo mortero, brandadeeller klippfiskpuré. Eg kan takke eit slikt møte for at eg blei kjent med den franske brandaden sin spanske slektning, atascaburras
Smak til med litt cayennepepper, salt eller pepper. Brandade. Brandade lages som oftes med potet, jeg har valgt å ikke bruke potet i min oppskrift da den stjeler litt av smaken fra klippfisken
Linguini fylt med brandade. Related PostsSjarmerende Volterrajuli 31, 2014Roma – perler og turistfeller – noen tipsoktober 4, 2013Vakre Chianti – en rundturaugust 11, 2013Slakteren i Greve in Chiantiaugust 2, 2013
Smør en ildfast form og legg fiskebiter kutt fennikelen i skiver eller biter og legg dem med fisken i forma, hell over den hvite sausen, strø til slutt over litt brødrasp
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.