Du kan holde dem enkle og naturelle, eller smakssette med ulike ting som koriander eller smør. Du får kjøpt greie varianter i butikken, men hvorfor ikke lage det selv
Mine beste Pepperkaker (glutenfrie omdu vil) Kok opp. 2 dl sukker1 dl sirup1 dl vann Viktig at sukkeret løses opp helt Tilsett 200 gr margarin og la det smelteRør så inn alt krydderet 2 ts ingefær 2 ts kardemomme3 ts kanel1 ts nellik 0,5 ts pepper Når massen er blitt avkjølt tilsetter du gradvis siktet mel og bakepulver 3 ts bakepulverCa 1 liter mel Jeg bruker glutenfri Kakemix fra Toro til pepperkaker Når deigen er ferdig blandet drysser du litt mel over deigen før du dekker den til med plast å setter den i kjøleskapet over natten Dagen etterpå er det bare å bake ut pepperkaker Jeg syns denne deigen var helt fin å holde på med Men tips når man skal bake ut pepperkaker er å bruke ei trekjevle (teflonkjevle = håpløst) Og hos meg funker kjøkkenbenken med sin litt rue overflate best På det glatte kjøkkenbordet setter deigen bare seg bare fast Pepperkakene skal stekes midt i ovnen på 200°C i ca 8 minutter Tynne pepperkaker = kortere steketid Tykke pepperkaker = lengre steketid Alltid lurt å prøvesteke EN pepperkake først så du finner riktig temperatur og steketid for din ovn Pepperkakene må få avkjøles på brettet før du har dem over på rist Oppbevares i tett boks Disse holder seg knasende sprø i kakeboksen i flere uker Jeg har laget pepperkaker med denne deigen 4 ganger nå de siste ukene så dette er helt klar en vinner når det kommer til glutenfrie pepperkaker (jeg har nemlig forsøkt 3 ulike ‘glutenfrie oppskrifter’ uten hell) Det er også min favoritt når det gjelder pepperkaker med hvetemel da jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til mamma (en smak av min barndoms jul altså)
Melis og kokos haes på etter ønske. Hjemmelaget vaniljekrem er også verdt å ta seg tid til å lage, det kan ikke måles med den du kjøper, selv om den funker
Omdu tenker å la dem stå litt kan det være lurt å legge dem på et stykke bakepapir. En av de beste tingene med å studere samfunnsernæring er at vi har praktisk matlaging som en del av undervisningsopplegget
Skulle da bare mangle, så flinke som de yngre er blitt til å prøve nye råvarer og produkter. Og Don Segundo, som han kalte seg, påvirket den norske smaken som bare en Ingrid Espelid Hovig har gjort etter ham
På en herlig søndag som dette med høy sol, passer det perfekt å bake Sommerkake (Solskinskake). Denne oppskrift fikk jeg for en del år siden av en vennine som alltid hadde oppskåret kake på fat i fryseren, i tilfelle uventet besøk
Omdu ikke har ispinnemaskin, fungerer det helt fint med gode gammeldagse måten. Fikk jo Zoku ispinnemaskin i bursdagsgave, og skulle virkelig ønske at jeg hadde brukt den mer, men må ærlig innrømme at været har liksom ikke helt vært vær til det
Hvorfor i all verden kjøper vi frossen pomme frites. Vask dem, selv om de kommer ferdig vasket. Alt du trenger er 4-5 vanlig størrelse poteter, somdu kan få til under 10 kr kiloen. Sett dette i en ovn på 180-200 grader, og 20 minutter senere har du dine egne poteter, som garantert er bedre en frossen skvipet du får kjøpt. Her er det kun snakk om 5 minutters jobb. FacebookPrintMoreGoogleTwitterTumblrRedditLinkedInSkypePinterestEmail 4-5 vanlig størrelse poteter, somdu kan få til under. 20 minutter senere har du dine egne poteter, som garantert er bedre en frossen skvipet du får kjøpt
Knoke, tilberedt på dennne måten, er en av de tingene jeg mener er typisk spansk, det er ihvertfall ikke noe jeg har spist mye av mens jeg bodde i Norge, men si gjerne ifra omdu mener jeg tar feil
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.