Stek til sukkerbrødet er lett gyldent. Å lage det perfekte sukkerbrødet kan være vanskelig. Men sukkerbrød er også en av de kakebunnene man trenger færrest ingredienser til
Du kan lett bruke enten tørrgjær eller fersk gjær (den blå) – så bare bruk det du har. 50 g fersk gjær (blå) 3 dl melk, lunken 4 dl vann, lunken 2-3 ss smør, romtemperert 300 g byggmel 200 g havremel 500 g sammalt hvetemel En klype salt, maldonsalt/havsalt. Mikses i en kjøkkenmaskin (evt for hånd) i ca 5-10 minutter før du setter den på heving i 30 minutter. Heves på nytt under plast eller handkle i nye 30-50 minutter før du pensler de med vann eller melk og setter midt i ovnen på 225 grader (over/under). Stekes i ca 10-12 minutter. 2-3 ss smør. ca 5-10 minutter før du setter den på heving i. 30-50 minutter før du pensler de med vann eller melk og setter midt i ovnen på
Den idiotsikre pannekakeoppskriften var plutselig ubrukelig for meg og jeg har vel aldri hatt så mye pannekake-cravings som da jeg fant ut at jeg ikke tålte gluten
Det bugner av gode råvarer og salat, frukt, bær og spekemat er alltid en vinner. Topper du dette med grovt brød istedet for loff, er det sunt i tillegg
Lisbeth Solheim AS | -ny energi, ny glede, nytt liv
Pisk så marengsen til den blir tykk og glansfull. Ta å brett ned sidene på sprøyteposen slik at det blir lett å lage streker med grillpinnene inni posen
I disse eplepaiene mine blir deigen luftigere og smaker litt som butterdeig, men den har fremdeles en myk innside som bevarer litt av den originale pai-smaken
150g smør (romtemperert) 100g perlesukker 2-3 ss kanel. Ha alt av ingredienser i bollen unntatt smøret og la det elte i ca 8-10 minutter. Deretter tilsetter du romtemperert smør i deigen og lar den elte ytterligere 8-10 minutter. Sett på benken for heving i ca 45-60 min under et håndkle. Pass på at du ikke fyller helt opp, det vil si 6-7 cm på toppen hvor du ikke fyller. Rull deigen fra bunn og oppover og kutt den i ca 26 biter, ca 2,5cm pr stykke. Deretter tar du tak i enden av kanelsnurren som ikke har fyll (de 6-7 cm) og strekker over selve kanelsnurren. Over/undervarme 220 grader i midten på ca 8-10 minutter, litt avhengig av ovn. 2-3 ss kanel
Disse inneholder godt med sunt fett, proteiner, fiber og er gluten- og melkefrie. Tidligere har jeg slitt med å få knekkebrødene helt spør, men nå har jeg knekt koden og da vil jeg gjerne dele oppskriften med dere
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.