Dette bildet er fra en annen oppskrift påskolebrød. Grunnoppskriften fant jeg i en flott kokebok av Morten Schakenda, men jeg har redusert på både salt- og kardemommemengdene
Bunnen er derfor basert på Anne Spurklands Langpannekake (fra boken "Frie kaker"), men jeg har halvert sukkermengden, samt byttet ut hvetemelet med glutenfritt bakemel
Smør glasuren over de avkjølte skolebrødene og ha på kokosmasse. Elt inn resten av melet – det kan være du trenger mer eller mindre mel – deigen er ferdig når deigen ikke henger fast i fingrene dine eller på benken
La bollene avkjøle på en rist. Idag baker vi skolebrød. Trill ut 24 boller av deigen og sett de på smurt plate. 10-15 minutter La bollene avkjøle på en rist
I dag har jeg bakt skolebrød - ypperlig å ha i fryseren til gjester eller som kosemat på turer ute. Dette er samme grunnoppskrift som på "hveteboller med vaniljehjerte" som ligger på bloggen min, så fremgangsmåten for å lage deigen finner du der
Etter mange års triksing og leting, så fant jeg endelig den ideelle oppskriften påskolebrød. Bruk godt med kaldt vann på henda når du skal forme bollene
(la meg legge trykk på at disse ideene selvsagt kan brukes til jentebursdager også, men her er det altså mellomstebror som har bursdag,derfor holder jeg meg til utrykket guttebursdag)
Fortsettelsen på forrige innlegg om skolebrød med vanilje- og eplefyll følger i dette innlegget. Jeg hadde med både tutti frutti, vanlige og vaniljeboller med blåbær på jobben i dag, og de falt i smak der også
Hvis du synes at kremen ikke har blitt tykk nok, kan du ta kjelen av og på varmen et par ganger, men pass på at eggekremen ikke koker, ellers kan den skille seg
Jeg fikk ikke tatt bilder som jeg håpet på. Derfor har jeg bare tatt bilder av hva han fikk til gaver, slik at kanskje dere som skal i barnebursdag eller rett og slett trenger tips til julegaver, får litt inspirasjon og tips til hva dere kan gi
Har du en favorittoppskrift på vanlige boller kan du fint bruke denne til å lage skolebrød. Hvis ikke kan jeg på det sterkeste anbefale min oppskrift, der hemmeligheten er å bruke god tid på eltingen og å tilsette romtemperert smør helt til slutt i prosessen
Nå har jeg baket Skolebrød har ikke trinn for trinn bilde fordi jeg glemte av kameraet mitt hjemme så jeg kommer med oppskrift å senere kommer et bilde av de jeg har laget sånn at dere for se de
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.