Chèvregratinert biff med linsesalat
VG.no
VG.no
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Ostegratinerte biffer av kjøttdeig er ikke noe nytt, men de blir ekstra festlige med geitost. Server gjerne biffene med linsesalat, men potetbåter, tomatsalat og oliven er også godt tilbehør.
  • 4 porsjoner
  • 500 g lam- eller oksedeig
  • 1 liten hakket løk
  • 2 pressede hvitløksfedd
  • 2 ts rosmarin
  • 1 ts salt
  • 2 klyper svart pepper
  • 2 eggeplommer
  • olivenolje og smør til steking
  • 4 skiver chèvreost
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ) Sett ovnen på 200 grader. Bland kjøttdeig, løk, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Bland i eggeplommene, én av gangen.
  • 2 ) Form deigen til fire biffer. Brun dem på alle sider i olivenolje og smør, ca. 5 minutter på hver side.
  • 3 ) Flytt biffene over på en plate med bakepapir, eller i en smurt ildfast form. Legg en skive chèvre på hvert kjøttstykke, hell honning over. Gratiner i øvre del av ovnen, i ca. 8 minutter.
  • Linsesalat
  • 4 porsjoner
  • 2 dl puylinser eller grønne linser
  • 2 store, finhakkede tomater
  • 1 hakket rødløk
  • 1 krukke med hakket basilikum
  • 2 ss presset sitron
  • 1 presset hvitløksfedd
  • 3 ss olivenolje
  • salt eller havsalt
  • nymalt pepper
  • 1 ) Kok linsene på svak varme i ca. 30 minutter, følg anvisningen på innpakningen. Vær forsiktig så de ikke blir istykkerkokt og mosete. Hell ut kokevannet, og la linsene kjølne.
  • 2 ) Bland sammen med resten av ingrediensene, smak til med salt og pepper.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.