Tilsett mer fransk krydder som rosmarin, ett par laurbærblader, timian eller provence krydder. Litt fancy er den selvfølgeligfordi den er kokt irødvin, men dette er egentlig bare skikkeligdeilig fransk husmannskost
Har lenge hatt lyst til å lage coqauvin, nå ble det en anledning, og jeg ble ikke skuffet. Server med kokt potet – drikkevinen bør jo være fransk, jeg satset (etter rådføring med polet) på en Beaujolais som likevel har litt fylde og fruktighet
Det finnesdrøssevis av oppskrifter på den klassiskekyllinggrytacoqauvin. Lag en liten krydderball ved å legge knust hvitløkfedd sammen med timian, persille, pepperkorn og laubærbladi et lite tørkle eller bomullsklut
Kyllingihvitvin er en variant av den klassiske franske gryteretten Coqauvin, en rett bestående av hane kokt irødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder
Her en oppskrift på Coqauvin, eller hane ivin, som er en klassikeri det franske kjøkken. Hell over vinen (eller buljongen men da blir det ikke coc auvin)
Orginalt skal også CoqauVininneholde bacon, men for å gjøre denne litt sunnere er denne fjernet. Coq ua vin er fransk for «Kylling med vin», lettere sagt, en perfekt kombinasjon
Den franske gryteklassikarencoqauvin er resultatet av overskot på cocky haner. Ha deretter i baconet, laurbærbladet, kvitløken og timian og hell opp med rødvintil den nesten dekker kyllingen
Jeg hadde alle mulig gode intensjoner om å lage Coqauvin på den klassiske måten. Smak til med salt og pepperHvis du ønsker en tykkere saus kan den spes med littmaisenna eller mel blandet i kraften
SAUS. Det skal være hvitvini denne retten her, men du kan bruke eplesaft/vann hvis du ikke har en skvett hvitvin, smaken blirlitt annerledes, men det blirallikevel en veldig god matrett
Ha på krydder og hvitvin og la det koke opp på stekepannen. Raske middager er herlig, vi må ha noen slike og når det smaker så godt som denne kyllingformen her er det ingen sak
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.