Temperering tar tid, men må til for å få blanke sjokoladeskall som slipper formene. Litt langsommere morgen enn vanlig, siden jeg ikke skulle på jobb, men rett etter frokost var vi i gang med konfektlagingen
Det var ikke så lett å knekke på plass vondtene da det sitter langt nede/inni, så jeg skal enda en tur innom i morgen før vi reiser på ferie til… Barcelona
Krem og syltetøy hadde nok vår kokeboks opphavskvinner rikelig tilgangtil, vi er i de dannete hjem. hvordantilberedte man dette luftige bakverket, mon tro - den gangen
Da jeg var liten og ble tvunget opp på fjellet var vissheten om at banan og loff ble servert på toppen av fjellet det som hold meg gående (bokstavelig talt)
Vi har for eksempel klart å komme ned i passe porsjon havregrøt etter x antall forsøk, og klarer stadig oftere å beregne akkurat passe mange poteter tilmiddagen
La det koke i ca en time (da blir tomatsausen bedre, men kjøttet er gjennomkokt for lenge siden). p Til voksne lager jeg denne med rødvin, selleri, salt og sukker i sausen i tillegg
For det er en kjensgjerning at sjimpanser trakter etter bladverk og grønt når de spiser, men de må da ta med seg tilbehøret, i form av larver, insekt og annet garnityr som gir ekstra næring i form av proteiner, vitaminer og viktige mineraler
Jeg syns også det er greit å lage den litt tjukk så kan den blandes med kokt vann, morsmelkerstatning (eller morsmelk, men da blir den jo veldig tynn etter en liten stund) eller sviskesaft/mos
det hadde ikke jeg tatt med i beregningen først, så da måtte vi vente tildagen etter med å bake ut. Jeg fikk en pakke i posten med ingredienser til å bake pepperkaker fra Melange, så da var det ingen unnskyldning lenger til å ikke ta fatt på julebaksten
Våknet i dag og løp ned foran TV for å sjekke hvem som vant valget i USA. Hun sendte meg en link til et detox senter på Island, og dit har jeg skikkelig lyst ti å dra
Jeg tør påstå at vi tibyr bakervarene alle som har levd enn del år savner, da det endelig er ekte genuine bakervarer uten unødvendige tilsetningertilgjengelig igjen, og ikke minst at bakermesteren er en vaskekte tysker, og som kjent er tyskerene verdensmestere i bakekunst (i hvertfall om dere spør meg)
Men så vilvi jo gjerne ha det ferdig også, da, så da står vi på litt til. Vi har på en måte fått kjenne på kroppen at en liten, ny sjef har inntatt heimen, så overskuddet er ikke like stort hver dag
Hvis du bruker damprist er det jo bare å la være å tilsette noe når du skal blende. Eplemosen var enda litt bedre enn pæremosen, til voksne kan man jo servere denne med vaniljeis faktisk, og imponere masse med noe som er veldig enkelt å lage
Vi synes det passet godt lørdag, siden de fleste av disse minnene er fra reiser til Paris. Og til det hele serverte vertskapet en herlig frisk og ikke for søt Sauterne fra Madame de Reine
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.