Kva med ei varm skål med fiskesuppe idag. Perfekt som lett middag no i førjulsveka. Krema fiskesuppe, 4-5 personer. #lindastuhaug #kremafiskesuppe #fiskesuppe #glutenfri #melkefri #melkefrifiskesuppe #sunnmat #matinspirasjon #mat #oppskrift #middag #kokosmelk #fiskesuppemedlaks #fiskesuppemedkokosmelk #utenmelk #utengluten #sunnmatblogg Krema fiskesuppe, 4-5 personer 8 dl vatn
Fiskesuppe er rask og sunn hverdagsmiddag som ungene elsker. Helt til slutt har du i rekene - de må ikke koke, da blir de seige- de skal bare bli varme
-). -). Har man ikke kraft bruker man 3 terninger med fiske- eller grønnsaksbuljong. Da lager man suppen som beskrevet over, men man bruker 1-2 ss hvitvineddik og muligens litt mer lim/sitron
Nå er det fredagskveld og Gullrekka, og ingen fiskesuppe i mils omkrets. 800 gram laksefilet (eller annen fisk, du velger selv)/ 1 boks kokosmelk/ 2 paprika, gjerne grønn og rød/ 1 vårløk/ 1 chili/ 1 lime/ “Fish sauce”, fiskesaus, 0,5- 1 dl/ 2 fiskebuljonterninger og 1 liter vann, evt ferdig fiskebuljong/ frisk koriander. Tweet This Post 800 gram laksefilet (eller annen fisk, du velger selv)/ 1 boks kokosmelk/ 2 paprika, gjerne grønn og rød/ 1 vårløk/ 1 chili/ 1 lime/ “Fish sauce”, fiskesaus, 0,5- 1 dl/ 2 fiskebuljonterninger og 1 liter vann, evt ferdig fiskebuljong
Jeg har lenge gått og ønsket meg en god fiskesuppe til middag. persille- eller kjørveldryss. Endelig passet det i dag etter å ha spist opp restene fra julen
For suppe til fem personer (da er det nok til en liten lunsj dagen etter) bruker jeg. 2-3 sjalottløk. 4-500 gram fisk (torsk og laks). GoogleFacebookPinterestTwitterSkriv utE-post 1. 2-3 sjalottløk. 4-500 gram fisk (torsk og laks)
Fiskesuppe 2017-07-27 12. Du trenger 6 dl vann 7 dl kremfløte 1 terning fiskebuljong 1 gulerot 1 liten vårløk 1/2 purre, litt mindre om den er veldig stor 1 rød chilipepper 1 stilk stangselleri 1 fedd hvitløk 1 potet 2 lakse fileter 4-5 fiskeboller en liten neve kokte scampi eller reker 2 ss kokte/dampede blåskjell (kun kjøttet) 1 ts salt 1/4 ts chiliflak 1/2 ts sort pepper Litt hakket fersk gressløk Hakket fersk dill. Slik gjør du Skrell potet og gulerot, kutt i tynne strimler Kutt vårløk, chilipepper, stangselleri og purre i tynne ringer/strimler Hakk hvitløk i små biter Kutt fisk og fiskeboller i mindre biter I en gryte har du i vann og buljongterning, kok opp tilsett potetstrimlene og la koke 3 minutter tilsett guleroten og la koke 2 minutter tilsett resten av grønnsakene tilsett fløte og krydder kok opp og la koke i 3-5 minutter Tilsett fisken og la koke 2 minutter tilsett resten av sjømaten + dill og gressløk kok opp og la koke 1 minutt eller til fisken er ferdig Smak til med mer som salt om det trengs Server med spiralloffskiver eller annet godt brød
-Cathrine. Fet fisk og tran er de viktigste kildene for de lange flerumettede omega-3-fettsyrene og vitamin D. -2 ss hakket løk -2 fedd hvitløk -2 ss smør -3 dl hvitvin -4 dl fiskekraft-3 dl fløte -2 ts sukker -1 ss sitronsaft -2 ts maisenna. 2 ss hakket løk -2 fedd hvitløk -2 ss smør -3 dl hvitvin -4 dl fiskekraft-3 dl fløte -2 ts sukker -1 ss sitronsaft -
I dag har jeg lyst å dele oppskrift på en fiskesuppe som jeg laget her om dagen. 500g skinn- og benfri torskefilet. 1-2 ts salt. 1-2 ss kaldt vann. Tilsett grønnsakene/frukt og fres i 2-3 minutter til. 5-10 minutter. 5-10 min
Her har dere dagensmiddagstips. Jeg tenkte jeg skulle komme med en dekadent suppe som rokker ved både lørdagstacoen og pizzaen – jeg vet i hvert fall at min kjære pappa hadde satt pris på denne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.