Dampet fjellørret
terjedørumsgaard
terjedørumsgaard

Dampet fjellørret

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 4 benfrie fileter av fjellørret 4-500 gram
  • rømme
  • smør
  • persille
  • nypoteter

Instruksjoner

    1. Bruk en fiskekjele eller kjele med rist. Smør risten med litt olivenolje.
    2. Legg i filetene og damp til du får den fine lyse rosa fargen på filetene.
    3. Brun smøret og ha i hakket persille. Brune videre til persillen mørkner og blir sprø.
    4. Legg opp som på bildet, med nykokte poteter, rømme og agurksalat.

    Agurksalat:
    1. Snitt opp en slangeagurk med en ostehøvel eller mandolin. Dryss over grovt eller fint salt, og la saltet trekke ut vannet ca. en halvtimes tid.
    2. Skyll godt og kryst ut så mye som mulig av vannet.
    3. Lag en dressing av 1 spiseskje god olivenolje, 1 teskje sitron eller eddik, og kvern i litt pepper. Bland og server.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.