1. Bruk en fiskekjele eller kjele med rist. Smør risten med litt olivenolje.
2. Legg i filetene og damp til du får den fine lyse rosa fargen på filetene.
3. Brun smøret og ha i hakket persille. Brune videre til persillen mørkner og blir sprø.
4. Legg opp som på bildet, med nykokte poteter, rømme og agurksalat.
Agurksalat:
1. Snitt opp en slangeagurk med en ostehøvel eller mandolin. Dryss over grovt eller fint salt, og la saltet trekke ut vannet ca. en halvtimes tid.
2. Skyll godt og kryst ut så mye som mulig av vannet.
3. Lag en dressing av 1 spiseskje god olivenolje, 1 teskje sitron eller eddik, og kvern i litt pepper. Bland og server.
1 Fjellørret (350-500 gram). Jeg husker fra barndommen at vi ofte var på fjellet og fisket ørret. Om vi var heldige å fikk noen fisk, så var belønningen om kvelden ørret surret i rømme
Jeg trenger ikke dra til Nice for å spise deilige blåskjell, det får jeg her i Bodø, det. - Dette smakte bedre enn blåskjellene vi spiste i Spania og Frankrike, sa mannen min etter å ha smakt på dagens rett, som du nå selv kan lage på ditt eget kjøkken
5 minutter etter det er ferdig dampet. Pinnekjøtt er den beste julematen synes jeg. Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner, i dag byttet jeg ut
Her er en nydelig rett hvor klippfisken er dampet i hvitvin ღ ღ. Klippfisk er saltet og tørket fisk, det er som regel torsk som blir brukt i produksjon av klippfisk
Jeg er litt svak for å benytte øl i maten, og som kosemat på en fredagskvelden (eller en hvilken som helst annen kveld), er det godt med øldampede blåskjell
Rens og skjær alle grønnsakene i tynne strimler. Bruk en skreller på slangeagurken og lag lange bånd. (Unngå å bruke den bløte kjernen da den gir fra seg mye væske
Nydelig fjellørret fra "fra den gærne sia ta Mjøsa", nærmere bestemt fra Søndre Land i Oppland. Server fjellørret og sopp sammen med kokte nypoteter, noen små snackstomater og en sitronbåt
Dampet blåskjell med pommes frites. Blåskjell er en fantastisk muslingsart i blåskjellfamilien. Den er aller best nå på vinteren, når vannet er på sitt kaldeste
Til kjølige kvelder er det så godt å lage en deilig og krydret rett som ikke er altfor mektig. Oppskriften er også utrolig enkel å lage, men jeg har likevel ikke spart på smaken
Har du en wok-panne og en dampkoker av bambus kan du lage denne retten. Det er faktisk enkelt, veldig smakfullt – og ikke minst en sunn måte å tilberede på
Fersk fjellørret er noe av det beste som finnes synes jeg. Og det er virkelig stor forskjell på oppdrettsørret og fjellørret, det er ikke sammenlignbart
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.