10 liters
gryter lett hos min familie. Tøltøtt paprika som er den fine røde paprikaretten på bildet er en av mine ubetingede favoritter, og jeg vet hvorfor: Raskt å lage, blir bedre av å stå et døgn(slik som all ungarsk mat) og er fantastisk mat til hverdagsgjester. Sist, men ikke minst kan man lage STORE porsjoner. Jeg vet at jeg har hatt suksess på kjøkkenet på følgende måte: når gjesten ber om refill for tredje gang og når sønnen min ber om å få maten med seg i barnehagen. Dette er en vinner. Husk også å lage nok SAUS da den erfaringsmessig pleier å være noe folk slurper i seg ekstra mye av. Værsågod slik lager du ungarsk tøltøtt (fylt)paprika:
1 kg
paprika (eller minimum 6 stk jeg brukte kun røde denne gangen, men det er vanlig å blande)
500 g
kjøttdeig
500 g
karbonadedeig
2 ss
smør
1 ss
mel
2 bokser
tomater
1 liten
boks tomatpure
1 ss
paprikapulver (ikke sterkt)
3 bokser
tomater og en raus skje med paprikapulver. La det putre. Oppi med de fylte paprikaene og kjøttbollene. La det putre i en times tid. Denne retten blir definitivt BEST hvis du lager den dagen før, men du kan selvsagt spise den samme dag. Matriarken serverer gjerne kokte poteter til denne retten. Scroll nedover for masse bilder!
Jeg foretrekker å beholdedette på for en røff look og god smak. TwitterFacebookGoogleLikdette. Stek grønnsakene i fettet fra pølsen (istedenfor å bruke olje) til blankt (ca
Fylt paprika er både veldig godt og enkelt å lage. Ogdet krever verken særlig arbeid eller tid. For en rikere smak kan du tilsette revet parmesan eller liknende ost i sausen
Jeg foretrekkerbåde smaken og fargen på disse paprikaene, selv om selve fyllingen er litt mer utfordrendesidenden må foregå sideveis i stedet for ovenfra og ned
Bland dette sammen med crème fraîche, og ha i salt, pepper og spinat. Disse smakfulle herlighetene er perfekt både som tapas, grillmat eller som en fantastisk rett i seg selv
Her trenger du kun en stekeovn, ildfast form, en kniv og en bolle til å blandekjøttdeigen i -og en. Fruktig og saftig med røde bær og florale elementer
I denne oppskriften brukte jeg rød paprika, men man kan fint bruke gule (som visstnok er de med mest C-vitaminer) eller grønne, alt etter hva man foretrekker
F. y. l. t. e. p. a. r. i. k. n. s. m. f. u. o. g. ,. d. v. J. h. j. H. ø. D. b. q. c. å. æ. P. E. 4. 3. 1. 8. 5. /. 2. 0. L. K. -. T. B. S. A. I. @. #. d l
Rør i kjelen ogtrekkden av platen. Fylt paprika smaker godt som tilbehør både til kjøtt og fisk. Del fire store paprika i to på langs og ta ut kjernehuset
Ta ønsket mengde jalapenos ogdelde i små biter. litt vegansk ost om du ønsker) Jalapenos (kan sløyfes) Ønsket mengde tacochips Ønsket mengde rømme (evt
Noen mener nok at slik kaldrett ikke er middag og jeg har nok ment det samme tidligere selv. Her ble det servert varm mat til resten av familien, mens jeg prøvde meg på en kald middag
Dettetrengerdere. Og paprika som bakes i ovnen, får en sødme og en smak som er fantastisk,,,prøv detog overrask din kjære og barna med snaddermat som dette på en helt vanlig tirsdag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.