Fiskegrateng er det lenge siden vi har hatt. Det er en av rettene som er så utrolig godt når man får det, og som man lurer på hvorfor man ikke lager oftere
Jo, fordi jeg ser mange foreldre med sinna unger som heller rasker med seg den varianten snarere enn ingredienser til en hjemmelaget der vi nærmest løper om kapp gjennom butikken med hver vår veps på armen
Skjær purreløken i små biter og surr denne myk i en kjele sammen med litt smør. Lag den hvite sausen ved å smelte smøreosten i kjelen, og tilsett så fløte og fiskekraft
Den inneholder de samme ingrediensene som gryter og ovnsretter vi serverer i selskap. Grunnen til at den har blitt sett på som hverdagsmat er nok fordi man gjerne tok rester i gryten, man tok det man hadde
Helst ville jeg brukt riflet makaroni som er litt fastere enn den snarkokte, men den får jeg ikke lenger tak i så da “tager man hva man haver” og gjør det beste ut av det
Den siste timen tilsettes sukker og kardemomme. Noe av det fineste med å bo på Gåsøya er å ha tid til å lage mat som tar litt lang tid, og å finne fram til gode gamle oppskrifter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.