Silden har naturligvis hatt sin betydning i Bergen, som andre steder tilknyttet sjø og fiske. Store mengder sild har funnet veien ut av landet med Bergen som skipshavn
I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, og er en velkommen gjest på bordet. Blomkålhodet består av mange små sammenvokste blomsterbuketter, og navnet betyr rett og slett kålblomst
Steinbiten har ein tanngard som skremmer vatnet av dei fleste på høglys dag. Men skinnet er overraskande mjukt og fiskekjøttet blant det mest suverene havet kan servere oss
Hvis suppa skal serveres som forrett, så anbefaler vi at den ikke er like søt som en dessertsuppe. I denne suppa kan du godt bruke multer som har vært i fryseren
ikke for mye, det er ingen dessertsuppe. Dette er verdens enkleste suppe. Det er helt sant. Du har sannsynligvis alle ingrediensene i huset til en hver tid, så du kan lage den med en gang
Google Statistics fortel meg at berre 20% av bloggtreffa på Ferdakostkjem frå Noreg, så eg tenkte eg skulle skriva ein liten etnohistorisk tekst til våre utanlandske venar, så dei kunne få vita kvifor Noreg i det heile tatt eksisterer
På en ukes ferie på Askøy i Hordaland, har jeg tilsammen plukket ca 5 kg blåskjell i fjæra. Blåskjellene er mye større enn de som er til salgs i butikken og det var mye jobb med å skrubbe de rene, men det var verdt strevet
Spekepølse etter gammal metode er i ferd med å bli ei rørsle i den norske lokalmatproduksjonen. Magnhild Dyrdal har fått mattilsyn og skeptikarar til å innsjå at pølser lagd ved hjelp av mjølkesyrebakteriekultur – under kontrollert arbeidsmiljø – er eit under for både smaksløkane og forskarane
Kok opp vannet med bærene og de rensede eplene som er skåret i biter. Ha i sukker, rør ut potetmel i litt kaldt vann og tilsett jevningen når bærene og eplene er møre
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.