Derfor er det gul risotto, bedre kjent som Gulrotrisotto, som er tingenGulrotrisottoCa 1 liter med grønnsakskraft eller buljong4 gulrøtter, helst nye, i biter13/4 dl med hvitvin, eller grønnsakskraft50 g smør1 liten løk, hakket350 g risottoris50 g revet emmentaler eller sveitserost2 ss fløteSalt og pepperKok opp kraften i en kjele
Jeg har skrevet om kokt torsk tidligere, og om at dette er en veldig god måte tilberede torsk på. Torsk er dog mer enn kokt torsk, noe som kan være greit å huske på fra tid til annen
Lenge sida vi har hatt fylt paprika - noe som var en gjenganger en periode. 2 store paprikaer (som kan stå av seg selv). 1 ts hakket chili, 2 ts paprikapulver, 2 ts curry, salt og pepper. Fyll deretter squasj og paprika, strø på ost og stek på 200 grader i ca 15 minutter. 2 store paprikaer (som kan stå av seg selv). 1 ts hakket chili, 2 ts paprikapulver, 2 ts curry, salt og pepper
Fyll paprikaen deretter med blandingen og topp med osten i biter. Fylt paprika til ca 2 porsjoner. 2 store paprika, alle farger kan brukes. Mens risen koker deler du paprikaene enten i 2 på langs eller ved å skjære av toppen. Sett paprikaene igjen i ovnen og stek videre i ca 10-15 min. 2 store paprika
paprika (tyrkerne har til og med en egen type som brukes til nettopp dette, litt mindre og med mye tynnere vegger enn paprikaene vi er vant til i Norge), squash, aubergine, tomat, løk – ja, som det så ofte er er det bare fantasien som setter grenser
Denne oppskriften er inspirert av en rett jeg fikk servert i Hellas en gang, den gangen var paprikaen fylt med ris (som også er veldig godt), men jeg fylte mine med quinoa i stedet, for det er både sunnere og mer mettende
Tofu paprika masala er rett og slett stekt tofu med paprika og krydder. Ha i paprika og stek videre på medium varme til paprikabitene begynner å bli møre
Paprika smaker aller best fylt med masse godsaker og bakt i ovnen. Her har jeg fylt de røde paprikaene med et deilig fyll av ris, bønner, løk, gulrot, spinat og masse krydder
Del paprikaene i to på langs. Tilsett deretter paprika, kummin og litt stevia. Når paprikaen og løken har sunket godt sammen, kutt opp et par tomater og ha i og hell på eddik
Paprika. Mens dette steiker ferdig, lager du til paprikaen og tomatskivene. Fyller paprika me kjøttfyllet og dekker med ost, så legger du tomat skivene i ildfasteforma med litt kjøttfyll på og med ost over
Fyll paprikaen deretter med blandingen og topp med osten i biter. Fylt paprika til ca 2 porsjoner. 2 store paprika, alle farger kan brukes. Mens risen koker deler du paprikaene enten i 2 på langs eller ved å skjære av toppen. Sett paprikaene igjen i ovnen og stek videre i ca 10-15 min. 2 store paprika
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.