200 grader
Skrell gulrøtter og persillerøtter, og del dei i grove bitar. Skrell løken, og del den i båtar. Del fenikkelen i båtar. Legg grønsakene hulter til bulter i ei eldfast form, og ringle over olivenolje. Dryss på godt med salt og peppar, og bak grønsakene på 200 grader i rundt 40 minutt Å lage denne middagen tek ikkje så lang tid, det er grønsakene som brukar lengst tid på å bli ferdige. Så mitt tips er at du byrjar med dei, og når du har fått dei i omnen set du potetene på kok. Lykke til med middagen!
Det kokte kjøtet vert servert til slutt, med grønsaker i grove bitar og ein nydeleg sursøt løksaus. Dette er tradisjonskost frå slaktetida, sidan retten er laga med ferskt, ikkje salta kjøt
Steikepose er ei genial innretning som toler steikeovnsvarme og som tek vare på alt det gode søet som kjem av kjøtet når det vert steikt med krydder og væske
På siden til Stange sin landskylling, står det at de aler kylling opp på en skikkelig måte. Jeg hadde rester av kokte poteter fra dagen før, disse steikte jeg og hadde på Maldonsalt
Når jeg har kveldsvakt er det greit med en lettvin middag. For når jeg skal lage middag før arbe, er det veldig greit at det ikkje tar så veldig lang tid
Når eg lager noke nytt tar det gjerne dager, veker og måneder før det havner her på bloggen. Denne søtpotetpaien lagde eg til middag igår - og det seier litt om kor gira eg er på å dele oppskrifta, for denne var F
Håper virkelig dere lesere er like stort fan av søtpotet som meg altså, for det våre mange utadisjonelle oppskrifter der eg har brukt søtpotet i det siste
For min del blir det lite tid på kjøkkenet dei kommande dagane, eg skal nemlig tilbringe helga mi i Oslo med gode venninner - noke eg ser veldig fram til
Dette er en av mine favoritter, kylling i langpanne, den smaker helt fantastisk. Jeg elsker dessuten mat hvor alt skal i en panne, deilige smaker som blander seg, ingen røring og styr over kasseroller, det er bare å sette i ovnen og vente på at den kommer ut klar til servering
3 dl seterrømme4 egg100 g meierismør, smelta1 ss sukrin2 ts bakepulver1 ts kardemomme5 ts Johannesbrødkjernemel (JBK)Bland alt det våte først, ha deretter alt det tørre oppiog bland godt sammen. La det stå å svelle 5-10 minutt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.