DronningenavSaba var så fantastisk kul at man oppkalte en kake etter henne. Dette er kakeoppskriften som over hele verden får deltakere av syklubber, arbeidsmøter, bryllup og bursdagsfester til å lukke øynene og sukke henført mens de nyter den deilige smaken og konsistensen avdronningen
Til denne oppskriften på sjokoladekaken DronningenavSaba, trenger du en rund kakeform som er ca 24 cm i diameter. Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før den hvelves på rist
Når dette blir oppløst, har du det i eggedosisen mens den fortsatt kjører,men på lav hastighet. Tilslutt blander du kremen i eggedosisen og kjører på lav hastighet
Hell så den smeltede gelatinblandingen i eggedosisen mens du fortsetter å piske på lav hastighet, slik at gelatinen blir jevnt og godt blandet inn i eggedosisen
som dere sikkert skjønner, kjært barn har mange navn. denne kaken kan du kalle for kvikklunchkake, svanseidkake, dronningens kvadrater, dugnadskake, skuffekake eller rett og slett sjokoladekake
Kok opp vann i en kjele og legg restene av vaniljestangen i (få med mest mulig vaniljesmak). Klem vannet utav gelatinplatene, fjern vaniljestang og løs gelatinen opp i vannet
Vend kaka på eit sukra bakepapir og avkjøl med langpanna over. På avkjølt kake smørast det på eit lag med krem, skjær opp bananane og sjokoladen legg det på kremen, så ruller du kaka sammen og til slutt krem oppå kaka med litt raspa sjokolade på toppen
Denne deserten ble til i anledning dronningen`s besøk i Haugesund for mange år siden. Klem vannet av gelatinen og smelt gelatinplatene i ca 1/2dl kokende vann
som dere sikkert skjønner, kjært barn har mange navn. denne kaken kan du kalle for kvikklunchkake, svanseidkake, dronningens kvadrater, dugnadskake, skuffekake eller rett og slett sjokoladekake
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.