Ein lærer stadig nye ting, sjølv om mykje matlaging går på autopilot når ein har gjort det nokre år. Då lagde eg ein västerbottenpaj, med den smaksrike västerbottensosten
Ein kan tenke at dette er berre kokkeprat, men får du tak i dei heilt ferske, små saftige grønsakene er det ingenting som slår dei i smak og konsistens
Eit viktig oppdrag førte meg til Sverige på laurdag, det var ein strålande fin tur med fine damer som reisefølge og ny kunnskap om geografien både i Austfold og Akershus
Eg lagde ein aldeles deilig potetgrateng i helga. Ein vellaga sveitser, eit stykke spansk manchego og litt jarlsberg fekk gå i sausen saman med eit dugeleg stykke brie
Av og til må ein rydde i frysaren, og ofte er det inspirasjon til ei matspalte. Ved siste frysaravising fann eg nemleg ein boks med finhakka kalkunkjøt
Men du kjem ikkje nærare den perfekte pølsa enn om du får hjelp av ein tidlegare norgesmeister. Men forskjellen på ei mislukka og vellukka pølse stikk ein del djupare enn som så
Oppattevarma greinaløyse, kalla bestefaren min restemat han fekk servert. Kanskje ikkje all restemat, men i dag skal du få forslag til korleis ein middag kan bli to gode
Créme fraïche har den fordelen framfor rømme at den toler koking, og sausar med créme fraïche får ein utruleg rund og samtidig frisk smak på grunn av syra i den
Denne suppa kunne nesten vore ein nasjonalrett. Løyndomen er sjølvsagt å koke kraft på ein skikkeleg svineknoke, aller helst ein du har salta og røykt sjølv, då blir den ikkje så salt at krafta nesten er ikkje kan brukast
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.