Her ble det i går bakt, en eplepaiuten egg og melk. 270 g hvetemel 200 g smør uten melk 2 ss sukker 1/2 dl vann 4-5 epler skrelles og kuttes i passe tynne båter/skiver passe med kanel 3 ss sukker Smuldre smør og mel, ha i de andre ingrediensene. Trykk 2/3 av deigen i formen. (20-22 cm springform) Sett den i kjøleskapet mens du kutter oppeplene. Bon appetitt 270 g hvetemel 200 g smør uten melk 2 ss sukker 1/2 dl vann 4-5 epler skrelles og kuttes i passe tynne båter/skiver passe med kanel 3 ss sukker Smuldre smør og mel, ha i de andre ingrediensene. Trykk 2/3 av deigen i formen. (20-22 cm springform) Sett den i kjøleskapet mens du kutter oppeplene
Overse enda en vits, og prøv heller disse superkjappe eplepaieneuten bunn. Spis varm, lun eller kald, med eller uten vaniljeis, vaniljekesam eller krem
Uten marsipan blir naturligvis paien litt ”sunnere”. Eventuelt dekk bunnen med aluminiumsfolie og hell i en pakke tørre tørkede erter for å holde deigen nede (disse ertene kan gjenbrukes til samme formål)
Legg epleskivene i sirkler utenfra og inn. Fransk eplepai i roseform – liten paiform. Deler også oppskriften på den deilige eplepaien jeg lagde i helgen
Skjelve ut deigen og ha den i en paiform, og sett formen i kjøleskapet med plasfolie over. Nå er høsten her, og hva passer vel da bedre enn en deilig eplepai
Trykk så deigen ut i en paiform (26 cm)Prikk bunnen med en gaffel, og forsteik i 5 min. Paiskall. 150g smør1 dl melis3 dl hvetemel1 eggeplommeOg sånn lager du paien
Fordel eplene i en form. Jeg har lyst å gi dere oppskrift på en deilig eplepai, husker ikke hvor jeg fant oppskriften, men det var her på nettet et sted
Disse mini eplepaiene er perfekte som dessert eller som en liten godbit i matpakken. ) Disse mini eplepaiene er perfekte som dessert eller som en liten godbit i matpakken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.