Litt C-vitamin, lite energi, men mye vann, nesten hundre prosent. Dette er en av de matvarene vi alltidkjøper med oss når vi tar en uke eller to i leilighet på Skagen, eller andre steder i Danmark
Det er ikke alltid så lett å velge hva man skal ha til. Man har allerede bestemt seg for å lage noe av reint kjøtt som svin, kylling, kalkun, fisk eller skalldyr, men hva skal man velge å ha til
De har et rikt innhold av C-vitaminer, og inneholder også provitamin A. Den søte, litt bitre smaken en gele eller et syltetøy av rognebær og eplerellerpærer gir, løfter haresteken, reinsdyrgryten eller rypefiletene til nye høyder
Oppskriften stammer fra min kjære bestemor (som for øvrig var helt fantastisk på kjøkkenet. Nå til dags tar ikke folk flest seg så mye tid til å trylle frem slik tradisjonsbakst, men kanskje julen er en passende tid for akkurat det
Tid for supper. Dagens mat tips er kremet gresskarsuppe med smak av kokosmelk, toppet med chorizo og ristede gresskarkjerner som ble en kjempegod smaksopplevelse
Jeg finner også mening i å gi meg selv og min familie (Fikselise inkludert fordi hun er blitt en naturlig del av familien og har fått sitt eget soverrom) disse små edle næringsbombene
Putt de da i en (ellerflere) kasse(r) av tre som du setter feks ute i vedskjulet eller garagen (vi forsøkte med både papirpose og pappeske, men etter et par merellermindre vellykkede fluktforsøk fant vi ut at en trekasse er nok det lureste – for å sikre den beste sneglevelferd, og samtidig unngå at sneglene unnslipper, hvilket kan medføre snegler både i tak og vegger
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.