Da er det på tide meden god, tradisjonell fårikåloppskrift. Den kan med fordel lages ferdig dagen i forveien, kjøl den helt ned før den settes i kjøleskap og varmes opp igjen ved servering
Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika, som vist nok skal være perfekt til fårikål -og gjerne en litt utradisjonell fårikålmed masse smak
FårikålensVenner er en ekte grasrotbevegelse, bestående av lokalt innstiftede fåreningermed full styrings- og oppløsningsrett, uten noe som helst ansvar eller rapporteringsplikt utover hva de lokale vedtekter måtte diktere
Om man ønsker en litt tykkere saus kan man drysse litt mel mellom hvert lag med kjøtt og kål. Gni hvert kjøttstykke med salt slik saltet blir jevnt fordelt på kjøttet
Start med lammekjøttet og pass på at fettsiden er ned (avhengig av type kjøttstykker). Fårikål. Fjern det aller ytterste laget fra kålen, og del den i to slik at du har halve stilken i hver halvdel
Derfor er får i kål en bra måte å spise kjøtt på ved at kraften fra beina vil gi solide mengder vitaminer og mineraler sammenmed det sunne fettet fra dyret slik at næringen blir tatt opp i kroppen
Høsten er lammesesong i Norge, og en eller flere fårikål-middager hører med. Etter litt frisk høstluft og en fin tur i fjellet med vakkert landskap, var det godt å sette seg ned å spise god, tradisjonell mat
De fleste kan lage fårikål, det er egentlig såre enkeltmed alt i en gryte, men her kommer min måte, den er sikkert ikke så mye annerledes enndenmåten de fleste andre bruker
Nå finnes det sikkert unntak her som når det gjelder alt annet, men sånn i hovedsak… Dagens versjon er meden aldri så liten vri, vi har brunet kjøttet før det kokes
Siste torsdag i september hvert år er det fårikålens dag. Fårikål, Lam. Det eneste du trenger å gjøre er å kutte kål i båter og legge kål og kjøtt lagvis i gryta med salt og pepper mellom lagene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.