(Jeg holdt igjen noe av melet, så deigen ikke ble for fast. Vi bakte også boller i går. Mannen sa til og med at han ikke kunne smakt forskjell fra vanlige boller med hvetemel - det er et veldig kompliment
Med både fastelavn og morsdag på søndag, er det lov å "fråtse" i boller av alle slag, i dag skal jeg bake noen med krem og noen med vaniljekrem - og noen med litt bringsbærsyltetøy i tillegg
Nå til søndag er det fastelavn og det krever jo boller i fleng,både med og uten krem. Smaker selvfølgelig fantastisk nybakt og varme,men skal du omgjøre dem til fastelavnsboller må du la de avkjøles helt før du pynter dem med krem og om du vil kan du som meg ha i noen friske jordbær også
Nydelige glutenfrie boller. Bruk de som de er med pålegg, som fastelavensboller eller som skuleboller. Ta litt nøytral olje, feks raps, på hendene og form passelige boller
♥ perlesukker (se tips). Det er ikke noe hokus pokus med denne oppskriften, og både vanilje og kardemomme er jo nokså vanlige smaker på hveteboller, men her tilsatte jeg altså litt ekstra av begge deler og det gjorde faktisk en nydelig forskjell
Pizzakrydder til topping ( bland feks hvitløk, oregano, salt og litt chili). Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Google+(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Reddit(åpnes i en ny fane)
(matspalte publisert i Strilen). Nokon gonger må skillingsboller, brunsvidde og sjokoladeboller få seg ein pause, og då klinker eg til med store saftige hveteboller
Du kan også forme deigen som boller og legge de i to lag i brødformen. 500 gr hvetemel20 gr gjær eller 10 gr tørrgjær2 1/2 egg (resten skal benyttes til pensling)2 dl melk100 gr smør1 ss salt2 ss sukker
Lag bollene og ha de på bakepapirkledde brett (jeg fikk ni boller på to brett). )Store, luftige og saftige boller slår aldri feil - verken i helger eller stressende uker fylt med jobb og prøver
(Sånn deigskrape som ligner litt på en isskrape til bilen. Glutenfri gjærbakst er ikke bare bare, og luftige og gode boller som holder seg myke og saftige i mer enn fem minutter er den hellige gral…
(. (. (. (. I. n. l. e. g. t. i. h. o. d. r. s. p. k. B. v. a. f. ø. u. b. j. c. 2. 0. 8. ,. m. æ. D. å. M. O. y. J. K. ). F. w. N. U. H. 6. 3. 5. 4. x. 1. V. /. 7. C. R. T. S. %. –. ♥ l. d l
Smuldre gjæren i bakebolle og hell over lunken melk, (pass på at melken ikke er for varm). I dag blir det boller til dugnadsgjengen, og det ble noen makeløse gode boller
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.