Iår så ble det ikkevanligtradisjonelle norske fastelavensboller med krem og syltetøy, men istedet tenkte jeg at jeg ville prøve meg på den danske varianten
Vi har vært på en ukes ferieiSødervig, på vestkysten av Jylland i Danmark. Før vi dro fant vi ut at det ikke er veldig god tilgang på glutenfri mat der
Jeg har sett mange oppskrifter på "hveder" de siste ukene, og det så veldig godt ut. Hveder er visstnok noe som i Danmark lages på den offisielle Store Bededag
And passer utmerket som festmat på for eksempel nyttårsaften som en variasjontil kalkun eller til en romantiskmiddag (her er også andebryst en god idé)
En aldri så liten repost for nye lesere. Dette er nemlig den ultimate turkaken og perfekt nå i påsken. Orginaloppskrifteninneholder både sukker, smør og hvetemel
Dette er en oppskrift jeg fant inne på den danske facebookgruppen som jeg er blitt sånn fan av. Hvem som har kommet med oppskriften, er jeg usikker på, for "alle" lchfère i Danmark virker det som lager disse for tiden
Har du fortsatt bananer igjen etter påskeferien. Lag en deilig banankake med sjokolade/karamellglasur. Så ligger de der da, de halvbrune bananene man ikke har lyst til å spise
Karrykål - Min nye favorittrett. Mat og drikke. Ikke bare er det utrolig godt, men sundt er det også. I dag vil jeg dele oppskrift på min versjon av karrykål med deg
Hos bakeren fikk du enten franskbrød,rugbrød eller «sigtebrød», som det heter på dansk. Familien fylte derfor den lyseblå Cortinaen med hvetegrøpp, grovt rugmel og andre grove norske melsorter , samt brunost , før vi rullet inn på danskebåten og hjem til Århus etter ferienei Norge
Dette er minner og inspirasjon fra turen til Danmark tidligerei sommer, der blir denne salaten ofte servert til "morgenmad", eller til frokost, den lignerlitt på vår vanlige rekesalat, men den er rikere på smak, og jeg synes den er mye bedre
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.