Ha hvetemel i en kjøkkenmaskin og smuldre gjær i melet. Ha korianderfrø, olje og salt i melet. Smelt smøret og tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt. Start maskinen. Tilsett melkblandingen litt etter litt mens maskinen går.
Tilsett mer melk eller mel hvis det trengs.
Elt deigen med lav hastighet noen få minutter, deretter med høyere hastighet til du får en fin og smidig deig.
Dekk deigen med plastfolie og sett den på en lund plass til den blir dobbel så stor i ca. 1-2 timer.
Lag korte eller lange pølser av deigen og sett dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Dekk baguettene med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la de etterheve til dobbel størrelse i ca. 40 minutter.
Pensle baguettene med vann og dryss på mel. Lag noen snitt i dem med en skarp kniv.
Stek dem midt i ovnen ved 210 grader i 20-30 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv baguettene for eksempel med salat olivier eller hjemmelaget pålegg som du finner på bloggen min www.soheilasoppskrifter.no.
Disse baguettene får myk skårpe, i motsetning til franske baguetter. Hvis du foretrekker franske baguetter, finner du oppskriften på bloggen min www.soheilasoppskrifter.no.
I dag har jeg disse rykende ferske og myke havrecookiesene til dere. Om de trenger litt lengre steketid så ha de inn i ovnen igjen et par minutter, men de skal være litt myke så de ikke blir tørre – de blir enklere å løfte opp når de kjølner
Nå har mange tatt Påskeferie og forhåpentligvis har dere tid til frokost og tid med familie/venner. Noen må jo jobbe også når andre tar ferie, men det er viktig å kose seg med maten allikevel
Fine horn med valmuefrø 12 stk. Vinterferien er over i Oslo for denne gang. Takk Gud. Det er ikke det at jeg ikke liker å se bilder på Facebook av vellykkede mennesker som går lange turer på ski i solskinn eller andre som slanger seg på stranden i syden
Mat og drikke Sunne, myke kjeks. Mat og drikke Sunne, myke kjeks. 09. 03. 2017, 21. 22. Heihei alle sammen. Åh, dere, ikke lenge til fredag nå, eller hva
Grove baguetter som blir fluffig å finfin. rull ut til 3 baguetter og hev i 1/2 time. 500g hmel250g sammalt hvete grov5dl vann10g salt2 ss olivenolje20 g gjærBland vann og mel + olje
Her har jeg laget både hamburgerbrød med valmuefrø og baguetter. Dette var opprinnelig en oppskrift på hveder, en type søtt brytebrød danskene er veldig glade i
Oppskriften gir en stor porsjon myke, deilige vafler med god smak av vanilje og kardemomme. 06. 07. 2016. Joda, det er mange gode vaffeloppskrifter med surmelk her på Det søte liv fra før, men her får du altså en til
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.