Etter heving smør olje på toppen av focacciaenmed en pensel, trykk mange små tomater nedi, gjerne flere enn jeg hadde, spre løken utover og dryss flaksalt og oregano/basilikum over, og sett formen i ovnen
Sommerlige grillspyd medcherrytomater, spekeskinke og mozzarella. Til gjengjeld blir det utrolig luftig og mykt inni og sprøtt utenpå med smak av oliven, soltørkede tomater, fetaost, maldonsalt og krydderurter
I dag tenkte jeg skulle dele min favoritt-oppskrift med dere. Focaccia smaker himmelsk godt -. Her har jeg laget en variant med fetaost - oliven og små tomater -
Lag en dressing ved å blande hakket hvitløk fedd med olivenolje, salt og pepper. cherry tomat, basilikum blad, deretter kaste en skive skinke rundt mozzarella og igjen basilikum blad og cherrytomat
Brødet er ofte pyntet og smaksatt med krydder og grønnsaker som assosieres med pizza. Focaccia er populært både i og utenfor Italia, og blir nytt som en rett i seg selv, som tilbehør til andre retter eller til smørbrød
Dekk deigen til med plast og la den heve i ca 40 minutter på et lunt sted. Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca 25 x 35 cm). Dekk formen med plast og etterhev i ca 20 min
Når man lager klassisk, italiensk focaccia, legger man deigen i en langpanne, stikker hull i deigen med fingrene og fordeler over god olivenolje og masse urter
Durumhvete har større evne til å oppta fuktighet og gir dermed et lettere og luftigere bakverk. Som regel bruker jeg durumhvete eller annet spesialmel til focaccia, men det er ikke noe i veien for å bruke hvetemel heller
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.