I dag var det bare jeg og minsten som skulle ha middag. Så da ville jeg ha noe kjapt og godt som jeg var ganske sikker på ville falle i smak hos lillemann. Da ble det en slags grateng, med følgende ingredienser
2-3 dl
kokt pasta (kok etter anvisningen på pakka)
400 g
kjøttdeig (i dag ble det storfe- og svinekjøttdeig)
3
kjøttpølser
0,5 hakket
rødløk
1 boks
finhakkede tomater
1 boks
hermetiske mais (nesten en hel boks)
1-2 ss
tomatpurè
2 dl
raspet ost
krydder etter ønske (jeg brukte kun oregano i dag)
Julepynt, julekos, pakker, gløgg og tre nøtter til askepott står for tur. Perfekt for allergikere, folk som vil unngå hvetemel eller sukker eller de som bare har lyst til å lage noe godt
Smelt smøret og hell det i melken, sjekk at det ikke er for varmt. Pisk eggedosis av egg og sukker. Denne storeformkaken kan brukes som basis for mange andre kaker
Deigen skal være litt klissete og ikke så fast, så pass på at du ikke har i for mye hvetemel. Når jeg først baker focaccia kan jeg like så godt lage en stor, det er så greit å ha en bit focaccia i fryseren, det er godt til suppe, salat og til tapas, det er også helt supert å bruke focacccia som burgerbrød
Det du eventuelt kan gjøre er å forme fyllet i en liten haug. Steketemperaturen du skal bruke varierer veldig med hva som er inni i paien men her har du en liten generell regel
Dryss sjokolade på toppen og sett formen på vannrett underlag i fryseren. Jeg foretrekker å tilsette gelatin i isen for da smelter den ikke så lett når den skal serveres
Noen unngår hvetemel fordi det er rikt på karbohydrater, noen fordi det ikke inneholder særlig med næring, noen fordi det metter dårlig og har høy GI, og andre, som meg, fordi det inneholder gluten
Derfor har jeg laget en kjempestor jakkeguide som jeg håper kan inspirere dere. Når høsten sniker seg på er tiden inne for å gå til innkjøp av nye, varme jakker
På lørdag leverte jeg en stor bryllupskake til et fornøyd brudepar. Blogg. Stor, sommerlig bryllupskake. Kaken ville de ha hvit, pynten stod jeg mer fritt på så lenge det var innslag av rosa, hvitt og gull
heidiskaker - en kakeverden med oppskrifter, tips og inspirasjon :)
Det er vel verd å nevne i en bisetning at jeg trodde selve lykta som jeg hadde i gave-/håndarbeids-/teknikkskapet mitt var av liten størrelse (og dermed at det ville gå fort å hekle) mens den jo viste seg å ikke være det
I går forsov jeg meg som nevnt og i natt har en skikkelig kjip hoste holdt meg våken. Begge ganske ufrivillig, men jeg tror jeg har godt av litt hvile forformen har ikke vært helt på topp den siste uka
Smør en liten langpanne eller en ildfast formog legg i eplebitene og de stekte baconbitene. Min pannekake ble vel mye stekt, og grunnen er at vi hadde en stekeovn som ikke fungerer så godt, den varierte temperaturen etter beste velbefinnende og veksler med varmluft og over/undervarme rett som det var, veldig spennende å se resultatet hver gang den var i bruk
En form er denne gangen en liten langpanne, tror jeg. Jeg vet ihvertfall at jeg om ikke så lenge kommer til å finne ut hvor storformen egentlig skulle ha vært og om jeg tok den rette avgjørelsen da jeg valgte å fordele deigen på to former
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.