Den beste fransk løksuppe / The best French onion soup. We were visiting some friends back in March whoare true foodies, and made the world’s best French onion soup we’ve ever tasted
Er du i gang med en spontanbakst med makroner, går det an å skille eggehvite/eggeplomme, og sette bollen med eggehvite litt varmt en stund, til du har ca romtemperatur
★ Tilsett en og en spiseskje (/litt etter litt) med sukker mens det piskes. FRANSKE MAKRONER. Etter veeeeeldig mange forsøk, fikk jeg endelig til franske makroner på det fjerde… (eller ble det femte
- Stek makronene i midten av ovnen med et bakeprett/langpanne under i 10-13 minutter. Jeg har siden jeg oppdaget de fargeglade småkakene hos Pascal vært svak for makroner
Den beste fransk løksuppe / The best French onion soup. We were visiting some friends, who are true foodies and made the world’s best French onion soup we’ve ever tasted
Oppskriften er inspirert av Julia Childs oppskrift fra hennes første kokebok Mastering the Art of French Cooking – en kokebok som jeg tar fram når jeg skal lage franske klassikere
Oppskrift fransk løksuppe5 løk skjært i rundinger, ca 1/2 cm tykke3-6 fedd hvitløk4 ss ekte smør1 liter kyllingkraft eller kraft på elg/hjort/øko storfe eller grønnsakkraft1 ts timian1/2 rosmarin1 ss dijonsennep2 ss arrowrotsalt og pepper etter smakSurr løken på svak varme i rikelig med ekte smør til den er gyldenbrun uten at den blir svidd. ca 1/2 cm tykke. 1/2 rosmarin
Franske makroner er jo noe de fleste amatørbakere i en alder av 17 kan, og elsker. På tredje forsøk ble dette vellykket selv for meg, med god hjelp fra en venninne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.