Derfor bestemte jeg meg for å gi meg i kast med å gjenskapehovedretten til mine kjære – kyllingbrystsousvidemed byggkorn, asparges og grillet hjertesalat akkompagnert meden deilig, myk og syrlig saus basert på god kyllingkraft
Når de er klare, tilsetter du kyllingkraft i pannen slik at det dekker potetene. Indrefilet kan jo være ganske så kjedelige greier egentlig, så man trenger å gjøre noe ekstra meden så dyr råvare
Kutt enliten lomme i kyllingfileten og legg inn en skive brie, salt og peppre på begge sider. Nå blander du alt sammenmeden god hånd salat og skviser over sitron
Så jeg skal faktisk innrømme at selv om jeg for et års tid siden hadde bestemt meg for aldri mer å spise kylling (jeg vurderte ikke å bli vegetarianer, men har prøvd – og prøver – å spise mindre kjøtt, og da var kylling det letteste offeret), så spiser jeg nå mer kyllingennoensinne
Skreien, legger du i vakuumpose med litt olje, litt sitron, salt og pepper. Dette ble også første test på sousvide skrei, og det ble en fantastisk kobling som skal gjennomføresigjen
Start med å vakumere kjøttet med litt salt og pepper, samt noen kvaster krydder. Enliten middag komponert av det som var igjen i kjøleskapet etter en litt forkortet uke forrige uke
Utrolig spennende å sette seg mer inn i matlaging på nøyaktige temperaturer og sousvide koking. De to siste dagene har jeg og mitt kokketeam hatt gleden av å lage mat sammenmed Petter Beyer
Bank kyllingfiletten litt flat med kjøtthammer eller bunn av en kjele. På søndag var jeg på marked og fikk med meg en deilig blandig av gule plommetomater og forskjellige sorter små, røde tomater
Nå er alt klart og du kan ta ut laksen fra sousvidemaskinen og skjære den opp i fine biter, salte fiskebitene litt om det er behov og dandere med alle elementene på tallerken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.