Kan lages melkefri også, bare bytt ut smøret. Denne røra gir ca 10 stk vafler. Ingredienser. 2 store egg1 dl glutenfritt mel (jeg brukte schär)0,5 dl jyttemel teff fibra40 gram meierismørCa 7 ss tagatesseCa 2 dl soyamelk (alpro)1 ss fiberhusk
Jeg lagde denne oppskriften med utgangspunkt i Somas oppskrift. Disse er ikke så aller verst sunne. For melkefri versjon, bytt ut smør med rapskokos eller kokosolje og fløte med kokosmelk
Jeg har handlet masse av alt og når det gjelder frukt har det blitt mange kilo med epler. #mat #kake #sunn #raw #vegan #økologisk #norske #epler #eplekake #helse #kosthold
Bland linfrømel med vann. Prikk så deigen med en gaffel. Bland linfrøegget med peanøttsmøret. Hell kokosfløte i en kasserolle sammen med vaniljestang og et søtningsmiddel som lar seg karamellisere feks kokossukker eller daddelsukker
Det er laget av fullkornshavre og lages enkelt glutenfritt ved å bruke glutenfrie havregryn. Jeg vet at mange av dere tyr til havregrøten til frokost, så hvorfor ikke bytte ut grøten med dette lettlagede brødet
*Prøv med minst mulig mel da både bananer og havregryn inneholder mye "stivelse" som "tykner" røren. 2 egg 2 dl glutenfrie havregryn 2 modne bananer 3 ss laktosefri lettrømme 0,5 ts salt 1 ts vaniljesukker 1/4 ts cappucino / kanel pulver 3 dl laktosefri skummelt melk eller lettmelk * Ca 1-2 dl glutenfritt mel ( evt 1-2 skjeer med proteinpulver ) ********* Fremgangsmåte. 1) Mos bananene og ha dem opp i en bolle og bland det sammen med havregryn og egg. 7) Serveres som de er , eller med litt sirup / frukt /syltetøy/ kesam/ lettrømme ect ect
Etter skolen i dag var jeg i bakehumør, så jeg bestemte meg for å prøve ut sunne scones. Jeg fulgte ingen spesiell oppskrift, så de gikk over all forventning haha
Pepperkaker med litt bedre samvittighet og samme gode smaken er vel ikke feil. Her kommer en oppskrift på glutenfrie pepperkaker, som også er litt sunnere da oppskriften inneholder mindre smør, sukker og sirup
Jeg varierer med finhakkede valnøtter eller andre nøtter og frø. Legg en klatt med deig midt på det ene bakepapiret, legg det andre papiret opp på igjen og bruk en kjevle å klemme deigen utover
Merk at disse vaflene er basert på de jeg vokste opp med, altså mormor sine vafler, men du kan så klart bruke andre, tilsvarende ingredienser om du føler at de skal ha annerledes smak
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.