Jeg håper dere har hatt en kjempefin jul og at dere er klare for 2013 med hva enn dette året måtte bringe. Jeg velger å starte bloggåret 2013 med denne utrolig spesielle og gode Kastanjekaken med et hint av Rom. I hope you've had a wonderful Christmas and that you're ready for 2013 with whatever this year will bring. I choose to start the blog year 2013 with this very special and delicious Chestnut Cake with a hint of Rum. 3 pounds) chestnuts, unpeeled 200 g smør / 200 g butter (7 oz)200 g sukker / 200 g sugar (7 oz)2 egg / 2 eggs1 ts vaniljesukker / 1 tsp vanilla sugar* gir ca. 800 g (28 oz) cooked and peeled nuts (or use chestnut puree)MANDEL & ROM-FYLL / FOR THE ALMOND & RUM FILLING 150 g mandler / 150 g almonds (5. 3 oz)80 g sukker / 80 g sugar (2. 8 oz)1 eggeplomme / 1 egg yolk4 ss kakaopulver / 4 tbsp cocoa powder2 ss mørk rom / 2 tbsp dark rumDEKORASJON / FOR DECORATION200 g mørk sjokolade / 200 g dark chocolate (7 oz)80 g smør / 80 g butter (2. Hvis du bruker kastanjenøtter med skall kokes disse i 20 minutter. 24 cm) og sett i kjøleskapet mens du lager mandelfyllet. If you are using unpeeled chestnuts, boil them for 20 minutes. Press half of the chestnut mixture into a lined springform tin (I used a 24 cm (9 inch)) and refrigerate while making the almond-filling. Kok kastanjenøttene i 20 min. / Boil the chestnuts for 20 minutes. 200 g smør. / 200 g. 200 g sukker. / 200 g sugar. 2 egg. / 2 eggs. 2 ss mørk rom. 2 tbsp dark rum. 200 g mørk sjokolade. / 200 g
1 kake, rundform 22-24 cm. 200 g glutenfrie havrebixit. Del pasjonsfruktene i 2 og press saften gjennom en sil. -Julia- 22-24 cm Ingredienser bunn. 200 g glutenfrie havrebixit
For noen år siden prøvde jeg meg for første gang på glutenfrie krumkaker. Egg gjør som kjent underverker når det gjelder å binde ting sammen, og det motsatte må absolutt kunne sies som det lyse, glutenfrie melet som brukes som erstatning for hvetemel
4 egg2 dl sukker1 1/2 dl glutenfri fin kakemiks1 1/2 ts bakepulver1 dl potetmelSlik gjør du. Sett ovnen på 160 graderSmør en springform (24 cm), ha gjerne bakepapir i bunn og på sidene. 2 dl sukker
02. 2016 kl. 24 i. 2 kommentarer. 1 boks laktosefri kesam 3 dl lunket vann 2 ss fiberhusk 3 ss maizena 1 dl sukrin gold 2 ts kardemomme 50 g gjær (fersk) 6 ss rapsolje til baking 1 ts salt 1 pakke Semper fin mix eller mix. - Legg bollene på et stekebrett, dekk de og la de heve i ca 40 minutter - Pensle bollene med egg (må ikke gjøre dette, men det gir en fin gylden farge på bollene) - Stekes på 225 grader på miderste rille i ca 10-12 minutter. 02. 2016 kl. 24 i. 2 kommentarer. 02. 2016 kl. 24 i Kosthold. 2 kommentarer. 02. 2016 kl. 24 i Kosthold. 2 kommentarer
26 cm. 225 g smør eller margarin (må være romtemperert). Det kan være lurt å gjøre det i 2 omganger. Fordel massen i 2 like former kledd med bakepapir i bunn og smurt med smør eller margarin. Ha ca 1/3 av kremen mellom de 2 bunnene. 26 cm Ingredienser bunner. 225 g smør eller margarin (må være romtemperert)
Nydelige glutenfrie boller. 1,2 l melk (gjerne laktosefri). 250 gr melis. 1,2 kg fint glutenfritt mel (jeg har bare erfaring med fin semper). 250 gr jyttemel (blå pakke). Start med å koke opp 1,2 l melk, 300 gr smør og 250 gr melis. Bland 100 gr gjær (jeg bruker som oftest tørrgjær, så 2 pakker med det), 1,2 kg mel, 250 gr jyttemel, 3 ss fiberhusk og 1,5 ts kardemomme. Varm stekeovnen til 220 gr. Stek bollene midt i ovnen på 220 gr i ca 7-10 min. 1,2 l melk (gjerne laktosefri). 250 gr melis. 1,2 kg fint glutenfritt mel (jeg har bare erfaring med fin semper). 250 gr jyttemel (blå pakke)
2 ts honning. Del deigen i 8– 10 emner, og kjevle ut hvert emne til 2– 3. 2 ts honning. Nå forstår jeg hvorfor så mange er glade i disse tykke, myke lefsene
Glutenfrie rundstykker med cottage cheese og havregryn. Glutenfrie rundstykker. 2016 kl. 20 kommentarer. Sett på bakepapirkledd plate og stek ca 15-20 minutter på ca 200*Avkjøl på rist. 2016 kl. 20 kommentarer. 2016 kl. 20 kommentarer. 2016 kl. 20 kommentarer
Glutenfrie rundstykker (10-12 stk). 2 dl Jytte-mel. 2 dl Toro glutenfri grov melblanding. 2 ss olje. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve i 20-30 minutter. Etterhev rundstykkene i 20 minutter. Stekes på 250ºC i circa 15-20 minutter. 2 dl Jytte-mel. 2 dl Toro glutenfri grov melblanding. 2 ss olje
2 egg. 2 dl sukker. 2 ts vaniljesukker. 2 ss lys sirup. 2 dl saltede peanøtter. 200 gr melkesjokolade. 2 ss nøytral olje (raps, solsikke e. Når blandingen er klumpfri så heller du den oppi en smurt form (24 cm). 25 minutter. 2 egg. 2 dl sukker
2 toppede ss appelsinmarmelade (gjerne den som er bitter). En sjokoladekake som er myk og nesten litt "rå" i midten, servert med iskrem og marinerte jordbær, er en av mine favoritt dessserter
2 godt modne bananer, middels store. 2 egg. 1/2 dl rapsolje. 2,5 dl glutenfritt fint bakemel. 2 ss sukrin gold. Smør ei lita rund form 20 cm. 180 g i ca 25 minutter. 2 godt modne bananer, middels store. 2 egg. 1/2 dl rapsolje. 2,5 dl glutenfritt fint bakemel. 2 ss sukrin gold. 180 g i ca 25 minutter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.