Pensle med egg og strø på valmuefrø. Legg på bakepapirkledd brett, og sett til heving i ovn på 50 grader i ca 30 minutter. Stek på 220 grader i ca 12 minutter
Lavkarbo er stort sett alltid glutenfritt og sukkerfritt, og man bruker mye nøtter og frø. Her skal dere få et lite tips om et brød jeg har forelsket meg helt i, og som er laget på null komma niks
Det er ikke med glede jeg åpner en pose glutenfritt mel og skrider til verket. For noen år siden prøvde jeg meg for første gang på glutenfrie krumkaker
Glutenfritt sukkerbrød bakt på potetmel og glutenfri fin kakemiks. Sett ovnen på 160 graderSmør en springform (24 cm), ha gjerne bakepapir i bunn og på sidene
Tilsett salt til slutt, slik at den ikke kommer oppå gjæren. - Legg bollene på et stekebrett, dekk de og la de heve i ca 40 minutter - Pensle bollene med egg (må ikke gjøre dette, men det gir en fin gylden farge på bollene) - Stekes på 225 grader på miderste rille i ca 10-12 minutter
Nå er ikke jeg akkurat på en lavkarbo diett, men visst en vil kose seg litt i hverdagen er det jo kjekt om kosen kan nytes med god samvittighet, ikke sant
Bruk resten av kremen på toppen og rundt kanten. Rasp litt sjokolade til å ha på toppen. Stek bunnene hver for seg, midt i ovnen på 180 grader i 35 minutter
Tenk så deilig å kunne lage noe på en halv time som er både godt og glutenfritt. Det finnes mange typer havregrynsrundstykker på nettet, men her er altså min versjon
Tidligere har jeg brukt havregryn for å fylle ut massen, men er du på lavkarbo går ikke det. Jeg har eksperimentert en del på kjøkkenet de siste ukene og kommet frem til den perfekte oppskriften som gir ordentlig følelse av å spise knekkebrød og ikke frøbrød
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.