4 glutenfrie
salte kjeks (dersom du ikkje skal ha glutenallergiske gjesta kan du bruke 4 Ritz-kjeks i stedet)
150 gram
melis
3 dl
fløte (eg bruka konsekvent kremfløte)
250 gram
sjokolade (her har eg brukt både lukseriøs sjokolade og vanlig Freia-sjokolade, da kaken er søt i seg sjøl treng man mest mørk sjokolade, altså sjokolade med minimum 70% kakao. Ved Freia-sjokolade bruka eg 150 gram 70% sjokolade og 100 gram dronning kokesjokolade. Ved luksussjokolade bruka eg 100 gram med 64% kakao i og 150 gram med 66% eller 70 % kakao, alt etter ka eg får tak i.)
1 ss
Tine
Smør
1 ts
vaniljepulver (må ikkje forveksles med vaniljesukker, kjøpes på Helmersen i Tromsø eller på helsekostbutikka)
I julen må vi unne oss litt gode desserter. Lager en enkel, men god Portugisisk biffgryte. Nå begynner det og haste med alt som skal være ferdig til jul, litt stresset kanskje
Tilsett vaniljesukker, smeltet sjokolade og egg og rør til det er godt blandet. jul. For litt mer "julete" smak, kan du tilsette en dråpe eller to peppermynteessens, eller knuse litt candy canes og ha i fyllet
jul. Har du vært på Starbucks Coffee i førjulstiden, så har du sikkert smakt denne. Med det samme du tar en munnfull, så kommer du i julestemning-det er jeg temmelig sikker på
GodJul. Denne kan godt være litt smuldrete. Tenkte jeg skulle prøve meg på en ny julekakeoppskrift. Nei den har ingenting med Snickerssjokoladen å gjøre
Nå nærmer det seg virkelig jul, og den neste tiden kommer til å gå fort. Jeg tenker å putte inn litt aktiviteter i barnas kalender i år, og da vil jeg gjerne at vi skal lage litt julepynt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.