Godt kvardagsbrød
Alt godt
Alt godt
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 2 liter deigvæske, vatn, mjølk eller ei blanding av desse to
  • 100 gram gjær (2 pakkar)
  • salt
  • sukker
  • 1 kg fint sammalt kveitemjøl
  • 1600-1700 gram sikta kveitemjøl
  • 37 grader og slå ho over i bollen som tilhøyrer kjøkkenmaskina di. Tilsett gjæra, litt salt, sukker og olje. Ha i sammalt fint kveitemjøl og la maskina gå nokre minutt. Tilslutt har du forsiktig i det fine kveitemjølet. Kjenn på deigen undervegs og vurder kor mykje du skal ha i. Deigen skal ikkje vere for blaut men heller ikkje for fast. Det er her kunsten med brødbakinga ligg. La maskina til slutt gå i nokre minutt slik at deigen vert godt elta.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.