Av og til er det godt med en en smakfull og helsebringende grønnsaksuppe. Spesielt om det er kaldt ute, eller kanskje etter større anledninger med mye feit mat
Med denne fremgangsmåten sparer du mye tid på å skjære grønnsaker og du får småunger til å spise kokte grønnsaker de egentlig ikke liker da bitene er så små at de ikke legger merke til det
Ha alt i en kjele med vann og buljong. Smak til med salt og pepper. Server med brød. Ingredienser3 gulrøtter3-4 poteter6 grillpølser½ purre1 l vann2 grønnsaksbuljongLitt saltLitt pepperFremgangsmåte
Smak til suppen med salt og pepper. 400 g kyllingkjøttdeig1 ss potetmel1 egg1 fedd hakket hvitløk2 ss finhakket persille1 ss finhakket basilikum1 ts salt1/4 ts pepper2 l vann4 hønsebuljong terninger4 gulrøtter i biter1/2 purre i biter1/2 sellerirot i biter1/2 kålrot i biter4 poteter i biter Bland kyllingkjøttdeig, potetmel, egg, hvitløk, persille, basilikum, salt og pepper i en bolle
Krepsehaler sous vide med risotto iblandet smørstekte sopp og vårløk. Ikke bare fisker han opp havets gull med den største selvfølgelighet – han klarer å fange kreps av en helt utenomjordisk størrelse
Hva smaker vel bedre etter å ha vært ute i påskesol og frisk vårvind enn en varmende grønnsaksuppe laget på kortreist selleri fra jordet til Berit og Karl Emil, økologiske poteter fra Gro og Trond på Vestre Bjølsund og smakfulle medisterboller laget på farse fra byens egen slakter, Ertnes
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.